Interior

Dit zijn de 7 interieur elementen die jouw gasten als eerste opvallen

Dit zijn de 7 interieur elementen die jouw gasten als eerste opvallen

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar hoe iemand woont? Wij namelijk wel. Het interieur kan veel vertellen over hoe iemand leeft, zijn of haar karakter en wat voor persoon iemand is. Er zijn vast een aantal dingen die jij altijd bestudeert wanneer je bij iemand thuis komt.

Dit is andersom ook zo. Dit zijn de zeven dingen die jouw gasten als eerste opvallen als ze jouw huis binnen lopen.

1. Hoe opgeruimd het is

Als ik weet dat er gasten komen, ga ik alles opruimen. Misschien ga ik net iets te ver, want mensen geloven toch niet dat mijn huis altijd in deze staat is, en terecht. Alles wat jij laat rondslingeren - of juist niet - is het allereerste wat gasten opvalt als ze jouw huis binnenstappen.

2. Decoratie

Veel poespas of juist helemaal kaal? Mensen valt het op als er aandacht is besteed aan de details en of er decoratieve elementen zijn. Woonaccessoires kunnen veel vertellen over iemand zijn of haar karakter en persoonlijkheid. Heb jij helemaal niets aan de muur hangen? Dit kan een onafgemaakt gevoel geven of juist minimalisme weerspiegelen.

 

3. Het toilet

Gasten maken meestal ook gebruik van je wc als ze op bezoek zijn. De inrichting en de dingen die jij daar hebt liggen, spelen een rol in gasten hun ervaring. Hebben ze het idee dat ze een toiletbezoekje doen bij een chic restaurant of juist niet? Gasten valt het op als er schone handdoeken zijn, als er een geurkaars brandt en of persoonlijke items wel of niet in het zicht liggen. Het belangrijkste is dat er altijd genoeg toiletpapier aanwezig is!

4. De logeerkamer

De ideale logeerkamer heeft de balans tussen een individuele woning en de anonimiteit van een hotelkamer. Krijgen jouw gasten het idee dat ze zich bevinden in een B&B of staat in de logeerkamer alleen een bed en bij elkaar gesprokkeld beddengoed? Maak het voor jouw gasten een fijne ervaring, door te zorgen voor een leeg nachtkastje of een lege la en ruimte om kleding op te kunnen hangen. Ga nog een stapje verder met een kofferstandaard en vriendelijke voorzieningen zoals schone handdoeken, handcrème en pepermuntjes.

 

5. Opstelling van de TV

Hoe groot is de televisie? Vaak is het bij mannen een net iets te groot formaat. Zorg dat televisie geproportioneerd is met de rest van het interieur. Het allerbeste wat je kunt doen, is de televisie ophangen aan de muur en door alle kabels uit het zicht te hebben.

6. Bijpassende meubels

Het valt op als alle meubels bij elkaar passen. Als het één geheel vormt dan is dat juist goed maar zorg wel ervoor dat je persoonlijkheid een beetje weerspiegeld wordt. Alle meubels uit één serie shoppen en neerzetten is wel heel saai. 

7. De algehele sfeer

Wat voor sfeer hangt er in jouw huis? Het kan effect hebben op hoe jouw gasten zich voelen en hoe ze zich gedragen in jouw huis. Is de vibe in je huis formeel, gestructureerd en serieus of casual en krijgen mensen zin om hun schoenen uit te trekken en uren te gaan loungen?

Beeld: Zara Home
Deel dit artikel
Back to top