Lifestyle

5 x tips om vakantie in eigen land extra leuk en fijn te maken

5 x tips om vakantie in eigen land extra leuk en fijn te maken

Vakantie naar verre oorden zit er zeer waarschijnlijk ook dit jaar niet in. Jammer! Die trips komen wel weer en zolang we in Nederland moeten blijven, kunnen we er maar beter het beste van maken, toch? Vakantie in eigen land is écht geen slecht idee, zeker niet als je slim te werk gaat.

Er zijn een aantal stappen die ervoor gaan zorgen dat je hoe dan ook een leuke vakantie hebt in Nederland. Of het nou regent of niet, met deze vijf stappen heb jij ook in 2021 een geslaagde vakantie. Lees je even mee?

1. Bezoek een plek waar je nog nooit geweest bent

Nederland is niet zo heel groot maar er zijn vast plekken waar jij nog nooit geweest bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden, Zeeland, Zuid-Limburg of de Friese meren. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Sta stil bij welke behoeftes er zijn bij jou en je mede vakantiegangers. Gaan jullie graag zwemmen? Of struinen jullie het liefst door een oud centrum? Wie weet maken jullie graag sportieve uitstapjes; ook hiervoor zijn genoeg mogelijkheden in Nederland. 

2. Of ga voor een plek waar je sowieso goed zit

Ben je ooit ergens in Nederland geweest waar je het enorm naar je zin hebt gehad of ken je iemand waarvan je weet dat diegene op dezelfde lijn zit als jij en het ergens erg leuk vond, dan is dat een goede plek om (nog) een keer heen te gaan. Of jullie nou graag in een hotel bivakkeren of op stap gaan met de vouwwagen of caravan, er zijn genoeg leuke plekken in Nederland om te verblijven. Tip: boek op tijd zodat je teleurstellingen voorkomt. Jullie zijn vast niet de enigen die binnen Nederland op vakantie gaan dit jaar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel van Sas (@dehuismuts)

3. Wees voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk en dan hebben we het niet alleen over de kleding en verzorgingsproducten die je meeneemt tijdens je vakantie in Nederland. Nieuwe auto? Zorg dan wel ervoor dat je een trekhaak hebt als je met de caravan op vakantie gaat. Wil je de fietsen meenemen? Regel dan dat je een goede fietsendrager hebt om onbezorgd van huis te kunnen vertrekken. Voor trekhaken, fietsendragers en andere auto-accessoires kun je bij een webshop als Rameder terecht. 

4. Plan uitstapjes 

Voordat je een bepaalde plek boekt, is het goed om te bedenken wat voor uitstapjes er dus allemaal te maken zijn. Ben je net zo georganiseerd als ik? Maak dan van tevoren een ruw schema - dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het weer en jullie mood die dag - van uitstapjes die je kunt maken. Zo vliegt de vakantie niet aan je voorbij zonder dat je jouw favoriete dingen af hebt kunnen checken. 

5. Zoek de leukste hotspots op

Dit voorwerk is altijd één van mijn favoriete bezigheden als ik een vakantie gepland heb: het speuren naar de leukste hotspots. Of het nou interieurwinkels zijn, restaurants, een heerlijke ijswinkel of een plek waar je sowieso even wilt kijken voor leuke kleding: als je die van tevoren op jouw telefoon bewaart - bijvoorbeeld op 'Kaarten' of 'Google Maps' - kun jij ze op het juiste moment erbij pakken en direct ernaartoe navigeren. Handig!

Beeld: Photo by Peter Kisteman on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top