Lifestyle

Waarom je dit jaar kerstkaarten moet versturen

Waarom je dit jaar kerstkaarten moet versturen

Het versturen van kerstkaarten is een traditie die is begonnen tijdens de 19e eeuw. In de 19e eeuw was er namelijk een Engelse kunstenaar die op een kaartje de woorden ‘Merry Christmas’ schreef. Jaren later is dit door een Duitse drukkerij ontdekt en is de klassieke kerstkaart ontstaan.

Doordat we zoveel op social media actief zijn wordt de kerstkaart beetje bij beetje vergeten. En dat is eigenlijk ontzettend jammer! Vroeger schreven we zo’n 30 persoonlijke kerstkaarten naar al onze vrienden en familie. En nu zijn we met één simpele druk op de knop verwijderd van een gifje die direct naar 100 mensen wordt verstuurd. Het hele concept van een persoonlijk berichtje via de post versturen, is eraf en dat vinden wij natuurlijk hartstikke zonde.

Daarom leggen wij jou graag hieronder uit waarom je juist in deze coronatijd, een kerstkaartje naar je geliefden moet sturen.

Handschrift maakt het persoonlijk

Het is tegenwoordig zo ontzettend makkelijk om al je vrienden via een Facebookberichtje fijne feestdagen te wensen maar het is minder persoonlijk dan een handgeschreven kaartje. Juist nu, in het digitale tijdperk, is het zó ontzettend belangrijk en leuk om een kaartje naar al je dierbaren te sturen. Het laat de persoon speciaal voelen en daarbij laat je hen weten dat je aan ze denkt tijdens deze mooie, maar voor sommige, eenzame dagen.

Het is leuke versiering

Mensen vinden het tijdens de feestdagen ontzettend leuk om al hun kerstkaarten in huis te gebruiken als een soort versiering. Denk hierbij aan een slinger van kerstkaarten of verschillende kaartjes die in de boom worden gehangen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, maar één ding is zeker: al deze kaartjes dragen bij aan het belangrijkste gevoel van de feestdagen, namelijk warmte en liefde.


&Ink Kerstkaarten Set bij Bol.com

Een kerstkaart is jarenlang houdbaar

Niet alleen is het een persoonlijk berichtje, maar het weergeeft ook een soort tijdlijn. Als jij ieder jaar als gezin een groepsfoto voorop het kaartje plakt, krijg je door de jaren heen een mini-fototijdlijn. Zo kunnen alle ontvangers zien hoe je gezin is gegroeid. Ontzettend leuk om samen te doen en om later op terug te kijken.

Tastbaar

Door een kaartje te sturen naar je dierbaren, laat je ze zien dat je moeite hebt gestoken in het schrijven van een klein berichtje. Een kaart schrijven neemt tijd in beslag en het laat zien dat je er moeite in hebt gestoken om met de ontvanger een paar vriendelijke woorden te delen. Het is een klein gebaar met een grote betekenis!

Het houdt je verbonden

Wanneer je niet al je familie en vrienden even vaak ziet, is een kerstkaartje een bijzondere en fijne manier om te laten weten hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt er bijvoorbeeld een kleine levensupdate in schrijven om de ontvanger op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in jouw leven.

Het zorgt voor een glimlach

Iedereen weet dat een kerstkaartje in de post krijgen een glimlach weet te toveren op elk gezicht! Het is namelijk vele malen leuker om een kerstkaartje in de bus te zien liggen dan die ene blauwe brief die je liever laat liggen. Dus laat jouw kaartje zorgen voor die ene glimlach en schrijf het postadres met de hand voor die extra persoonlijke touch!

Koppel je geschenk aan een kaart

Juist in deze tijd van corona, is het soms lastig om je vrienden te bezoeken. Koppel daarom heel makkelijk je cadeau aan een kerstkaart, vooral wanneer je van plan was geld te geven of een leuke cadeaukaart. Het is onwaarschijnlijk dat je dit jaar naar iedereens verjaardag kunt komen. Dus op deze manier een leuk kerstkaartje versturen, kan niet alleen voor jou de stress verlichten, maar je laat de ontvanger ook weten dat je hem niet bent vergeten! 


Amnesty International Engelen Kerstkaarten bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top