Lifestyle

10 x gewoontes die een glimlach op jouw gezicht toveren

10 x gewoontes die een glimlach op jouw gezicht toveren

Wanneer voel jij je gelukkig? Waarschijnlijk heb jij je eigen kleine gewoontes om jezelf wat blijer te maken. Jouw favoriete serie kijken, bijvoorbeeld. Wij hebben nog een paar tips die zeker de potentie hebben om jouw nieuwe favoriete optie te zijn om blij te worden!

Tegenwoordig is het makkelijk om negatieve gedachtes te hebben. Je ziet misschien elke dag deprimerende dingen op het internet, je voelt je futloos en chagrijnig door een winterdip of je hebt een slechte bad habit waar je niet vanaf komt. Het maakt niet uit want door deze gewoontes maak je elke dag een beetje beter voor jezelf en zal het niet lang duren voordat jij een permanent smile op je gezicht hebt. 

1. Probeer wat vaker ja te zeggen

Ja zeggen opent deuren. Wanneer we vaker ja zeggen in situaties waarin we normaal nee zouden zeggen, komen we uit onze comfort zone. Dit geldt natuurlijk niet als je een geldige reden om nee te zeggen hebt. Heb je dat niet? Zeg dan gewoon ja, je weet nooit wat er kan gebeuren!

2. Doe eens lief

Ben je vaker aardig tegen andere mensen? Dan voel jij je ook beter over jezelf. Stiekem vinden we het allemaal leuk om wat te doen voor iemand anders. We voelen ons goed over onszelf wanneer we kunnen helpen want dan zijn we een soort van 'held'. Gun jezelf vaker dit gevoel door soms wat aardigs te doen. 

3. Neem je nachtrust serieus

Mensen hebben slaap nodig, zo'n acht uur per dag. Kom je te vaak niet aan die acht uur slaap? Dan merk je aan jezelf dat dit niet de beste zet is. Je bent minder productief, vaker chagrijnig en voelt je geestelijk en lichamelijk niet als de beste versie van jezelf. Voorkom dit dus door elke dag genoeg te slapen. Door deze tips is jouw nachtrust binnen no time verbeterd. 

4. Geloof in jezelf

We behandelen onszelf vaker als de vijand dan als de best friend. Waarom? We zijn sneller geneigd om streng te zijn voor onszelf. Laat dit los en behandel jezelf zoals jij je beste vriendin zou behandelen. 

5. Maak je niet teveel zorgen

Dit is een dingetje, ook voor mij. Voorheen ging ik heel anders om met moeilijke situaties, ik was vaker negatief. Tegenwoordig is dat heel anders: wanneer er iets gebeurt wat mij niet happy maakt dan ga ik er alsnog positief mee om. Ik kan lachen wanneer iemand zegt dat mijn gulp openstaat terwijl ik dit vroeger misschien als 'beschamend' ervaarde. We zijn allemaal mensen en geen één van ons is perfect!

6. Houd jezelf bezig

Vul je agenda met genoeg leuke uitjes met vriendinnen, je partner of je moeder. Zorg wel dat alles een doel heeft en je niet zomaar afspraakjes inplant. Investeer ook genoeg tijd in jezelf

7. Stel doelen vast

Zelfs als je allang bezig bent met het najagen van je dromen, is dit nog steeds een handige. Stel je doelen vast want zo voorkom je dat je niet alleen bezig bent met het voltooien van taken. We zijn er namelijk allemaal schuldig aan om dingen te doen zonder een doel en dit kan je op lange termijn ongelukkig maken. 

8. Pak de controle terug

Zorg dat je geen personage maar een schrijver bent van jouw eigen verhaal. Jij zal meer voldoening krijgen als je de controle over jouw leven terugpakt. 

9. Wees wat vaker dankbaar

Zie je tegenslagen als leermomenten en haal altijd het positieve uit een situatie. Zo kun je het een andere draai geven met een beter eindresultaat.

10. Laat los

Is er iets gebeurd wat jou niet lekker zit? Heb je bijvoorbeeld een ruzie met iemand die heel belangrijk voor je is? Probeer los te laten en hiermee bedoel ik niet de persoon of de situatie. Ik bedoel de negatieve emoties rondom de situatie of de persoon in kwestie. Doe je dit vaker? Dan zul je merken dat je heel anders tegen dit soort gebeurtenissen aankijkt, meer als de derde persoon. Je gaat anders met zo'n voorval om en je geeft sneller toe dat jij ook fout zat.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top