Gezichtsverzorging

Appelazijn voor de huid: voordelen en zo gebruik je het

Appelazijn voor de huid: voordelen en zo gebruik je het

Appelazijn, het schijnt niet alleen lekker te zijn als (sla)dressing maar het is ook nog eens een wondermiddel voor je huid! Hoe dan? Hoor ik je denken. Wij leggen het je uit. 

Misschien sta je al in de keuken maar heb nog even geduld voordat je dit goedje op je gezicht begint te smeren. Er zijn namelijk ook mogelijke bijwerkingen verbonden aan het gebruiken van appelazijn voor de huid en het werkt niet voor iedereen even goed. Wij leggen je daarom uit wat de voordelen zijn van dit goedje en hoe je het moet toepassen. 

Wat is het? 

Laten we bij het begin beginnen,want wat is appelazijn precies? Appelazijn is (je raad het al) gemaakt van appels. Het is vaak vloeibaar en het kan ook gebruikt worden als vlekverwijderaar. Appelazijn heeft van nature een zure pH-waarde, en kan daarmee de pH van de bovenste laag huid in balans brengen. Daarnaast exfolieert het de huid en is het tevens goed tegen acne. 

Voordelen

De voordelen van dit goedje zijn eindeloos, wij sommen het voor je op.

1. Brengt de pH-waarde van de huid in evenwicht

Hierdoor blijft de huid optimaal functioneren. Met functioneren bedoelen wij bijvoorbeeld het produceren van de juiste hoeveelheid olie en het doden van bacteriën die acne of mee-eters veroorzaken.

2. Het exfolieert

Appelazijn bevat appelzuur en dit is vergelijkbaar met alfahydroxyzuur; een groep van fruitzuren, met organische ingredienten. Dit appelzuur werkt positief bij een acne gevoelige huid. Dit goedje zorgt er namelijk voor dat je velletje op een zachte manier gescrubt wordt, zodat de poriën geopend worden. 

3. Het bestrijdt mee-eters

Het werkt extra goed als je de appelazijn mengt met zout. Zo maak jij je eigen scrub met natuurlijke ingrediënten.

4. Het verbetert hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een huidaandoening waarbij er sprake is van te veel pigment. Appelazijn vermindert hyperpigmentatie door middel van het verminderen van donkere vlekken in het gezicht. 

Hoe te gebruiken

Appelazijn is een sterk goedje en kan chemische brandwonden veroorzaken. Kijk daarom goed uit voordat je aan de slag gaat met dit spul en zorg er altijd voor dat je het verdunt met water. Beauty specialisten raden aan om appelazijn als toner te gebruiken. Hierdoor verwijder je ophopingen van viezigheid en bestrijd je tevens acne. Het is dus wel belangrijk dat de appelazijn wordt verdund met water, al helemaal voor mensen met een gevoelige huid. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top