Beauty

De grote voordelen aan het gebruiken van appelazijn in jouw beautyroutine

De grote voordelen aan het gebruiken van appelazijn in jouw beautyroutine

Appelazijn, het klinkt niet ontzettend smakelijk. Dat is het dan ook niet, daar winden we geen doekjes omheen. Toch kan het heel veel voor jou doen, op het gebied van haar, jouw huid en meer. Het heeft namelijk ontzettend veel voordelen die jouw beautyroutine iets fijner maken.

Wanneer we denken aan iets dat onze gezondheid kan boosten, gaan we niet meteen voor appelazijn. Dat is dan ook logisch. Je kunt je het haast niet voorstellen maar volgens velen is het toch echt een wondermiddel. Gewoon uit jouw keukenkastje. Voeg het toe aan jouw beautyroutine en profiteer van onderstaande dingen.

Glanzende lokken

Wanner jij appelazijn wilt gaan gebruiken om jouw haar een nieuw leven in te blazen, is dat een goed idee. Het heeft namelijk een onzettend positief effect op jouw lokken. Zo stimuleert het bijvoorbeeld de haargroei. Vaak wordt jouw haargroei namelijk tegengehouden door verstopte haarzakjes. Wanneer jij appelazijn aanbrengt, zul je hierdoor jouw hoofhuid reinigen en neemt de bloedcirculatie toe. Daardoor gaan jouw lokken sneller groeien. Daarnaast zorgt appelazijn ervoor dat jouw pH balans goed blijft. In veel haarproducten gaat dat namelijk mis. Zodra jij een natuurlijke azijn gebruikt, reinig jij jouw haar zonder deze aan te tasten.

Nog wat voordelen voor jouw manen: appelazijn zorgt voor haar dat meer glanst, minder dode puntjes en minder knopen. Wie had dat gedacht? Wel is het belangrijk om te weten dat dit niet gebeurt door het drinken ervan maar door het te gebruiken als conditioner. Mix twee eetlepels azijn met water en masseer dit goed in. Daarna kun je dit met koud water afspoelen. Zorg er wel voor dat je het niet té vaak doet, zo'n 2 keer per week is meer dan genoeg.

Acne

Van welke vorm van acne jij dan ook last hebt, je hebt vast het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd op beautygebied. Toch denken veel mensen niet als eerste aan appelazijn bij het proberen te verminderen van hun acne en puistjes. Door zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking kan dit weleens de solution voor jou zijn. Het zorgt er namelijk voor dat de poriën diep gereinigd worden en balanceert de pH waarde van jouw velletje. Je brengt de appelazijn aan op een watje en wrijft het over de plekken waar jij last hebt. Het kan voorkomen dat dit wat gaat prikken, maar hier hoef jij je geen zorgen om te maken. Dat is normaal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com by L'Oréal (@skincare) op

Huidveroudering of andere plekjes

Je kent ze wel, die ouderdomsvlekjes waarvan je denkt dat je er nooit vanaf zult komen. Daar kan appelazijn jou misschien wel bij helpen. Het zit namelijk boordevol met antioxidanten en alpha hydroxy zuren. Deze zorgen ervoor dat jouw huid zichzelf vernieuwt en jouw dode huidcellen worden vervangen door nieuwe. Wanneer je een watje in pure - en natuurlijke - appelazijn dept en hiermee de vlekjes aanstipt, zul je gauw resultaat zien. Laat het ongeveer een halfuurtje zitten en doe het één à twee keer per dag. Na een aantal weken zul je zien dat jouw vlekjes een stuk minder zichtbaar zijn.

Nagels

Ook voor je nagels is het middeltje perfect. Wanneer jij last hebt van afbrekende of zachte nagels wil je hier natuurlijk vanaf komen. Stop daarom eens jouw nagels één keer per twee weken in een bakje met appelazijn. Op deze manier worden ze sterker dan ooit.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top