Health

Zo investeer jij tijdens social distancing in jezelf

Zo investeer jij tijdens social distancing in jezelf

Je vriendinnen wat minder vaak zien heeft zo zijn nadelen. Je voelt je namelijk een stuk vaker alleen. Ook je familie mis je waarschijnlijk een hoop. Toch zit er een silver lining aan dit hele verhaal. Waar je vroeger veel op de mensen om je heen focust, heb je nu de tijd om jezelf dat allemaal terug te geven. Met deze tips investeer je tijdens deze tijd in jezelf. 

Pak een hobby op

Een hobby oppakken kan ontzettend leuk zijn. Toch is het handig om niet zomaar met iets te beginnen maar wel iets doen wat je echt leuk vindt én iets wat haalbaar is. Begin bijvoorbeeld met het schrijven van reviews voor films of schrijf je favoriete recepten op. Zorg in ieder geval dat je uit deze tijd komt met een nieuwe skill die je, hopelijk, je hele leven kan voortzetten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Camille Charriere (@camillecharriere) op

Begin aan een boek

Het lezen van boeken kent een hoop voordelen. Zo kan het van jongs af aan heel handig zijn om (voor te) lezen. Je traint je woordenschat en begrijpend lezen. Door regelmatig boeken te lezen, verminder je ook stress en het is ook nog eens hartstikke leuk. Probeer bijvoorbeeld een van deze boeken die je helpen met het creëren van de beste versie van jezelf

Maak een plekje voor jezelf

Woon je samen of alleen? Maakt niet uit, alsnog heb je recht op een plekje voor jezelf. Maak een eigen space die je inspireert en rust geeft. Zet er bijvoorbeeld een paar mooie foto's neer die veel voor je betekenen, planten die je opladen of kunst die je aanspoort om net wat meer te doen. Wanneer je hier komt, hoor jij je even helemaal te focussen op jezelf. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

Houd contact met de mensen van wie je houdt

Dat jij je focust op jezelf betekent niet dat je nooit meer iets van je moet laten horen. Tussen de videogesprekken met je werk moet je ook nog tijd hebben om te praten met de mensen van wie je houdt. Het zal op het eerste oog misschien raar lijken maar je raakt er snel genoeg aan gewend, echt waar. Plan op vaste tijden een videocall in en blijf altijd in contact met de mensen om je heen. 

Maak een quarantaine bucketlist

Hoewel het normale leven door blijft gaan, is er elke dag wat extra tijd voor jezelf over. Wat wil je allemaal gedaan hebben? Wil je eindelijk dat ene dikke boek uitgelezen hebben of een nieuw recept uitproberen? Waarschijnlijk schieten er bij deze vraag een hoop antwoorden door je hoofd heen: schrijf ze op! Met jouw quarantaine bucketlist (die overigens echt niet af hoeft te zijn wanneer we weer naar buiten mogen) maak jij een belofte naar jezelf toe. Tussen alle veranderingen en stress neem jij de moeite om jezelf nieuwe dingen te laten doen!

Beeld: Photo by Thought Catalog on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top