Health

Deze boeken moet je lezen als je bezig bent met het creëren van de beste versie van jezelf

Deze boeken moet je lezen als je bezig bent met het creëren van de beste versie van jezelf

Het lezen van boeken heeft meer voordelen dan je denkt. Uit onderzoeken is zelfs gebleken dat het lezen van boeken ervoor kan zorgen dat je langer leeft. Ook je focus en je taal gaan erop vooruit. En ja, ook voor de kleintjes heeft het (voor)lezen veel voordelen. Zo kan het zomaar zijn dat je kleine beter in begrijpend lezen is doordat ze veel te lezen hebben gekregen.

Heb jij behoefte aan self care? Dan is een boek misschien het juiste wat je nodig hebt. In combinatie met een warm bad en een masker is dit het perfecte recept voor een stressvrije avond. Plan je zo'n avond in? Dan moet je deze boeken echt tot je beschikking hebben!

1. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Rust vinden in een drukke wereld, vind jij dat moeilijk? Als je antwoord ja is, is het hoog tijd om dit boek aan te schaffen. Haemin Sunim, de schrijver van dit boek, is een boeddhistische monnik die geboren is in Zuid-Korea. In dit boek bespreekt Haemin thema's zoals het houden van dingen die niet perfect zijn en het loslaten van de meningen van anderen. Gepaard met prachtige illustraties en quotes die je het liefst nooit vergeet, is dit zeker een aanrader.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door All about the books (@celeste_reads) op

2. De logica van geluk

Blijdschap is een gevoel, daar zit dus geen logica in, toch? Mohammed Gawdet, Chief Business Officer van Google X, denkt daar anders over. Nadat Mohammed, ondanks zijn succes, nog steeds heel ongelukkig was vond hij het tijd voor veranderingen. Hij begon te kijken naar blijdschap met een ander oog, met logica. Mohammed gelooft dat, ondanks de hindernissen waar wij mee te maken krijgen, iedereen in staat is om gelukkig te zijn. Maar hoe? Dat lees je in zijn boek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mo Gawdat (@solve.for.happy) op

3. The Magic

Wat is voor jou de magie van het leven? Waarschijnlijk is dit een vraag die jou niet zo vaak bezighoudt. Rhonda Byrne neemt je mee terug naar de magie van het leven die je ervaarde als kind. Dit boek is perfect als je het leven wat minder zwaar wilt nemen en als je bezig bent met positiever in het leven staan. Het heeft een heldere boodschap en past dus perfect in het rijtje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝓜𝓪𝓻𝓲𝓮 🌺 (@mariekatrina_) op

4. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is geschreven door Elena Favilli, een Italiaanse schrijver. Naast schrijver is ze ook een succesvolle ondernemer die met haar boek records verbrak op de crowdfunding-website Kickstarter voor literaire publicaties. Een inspirerende vrouw, zou je kunnen zeggen, en dat is precies waar haar boek ook over gaat. In 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' lees je verhalen over Michelle Obama, Serena Williams en Cleopatra. Er staan in het boek honderd verhalen over vrouwen die op hun manier allemaal de wereld hebben veranderd. De beste inspiratiebron, als het aan ons vraagt! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nader tot de Boekhandel (@nadertotdeboekhandel) op

5. Calm the f*ck down

In Calm the f*ck down maak je kennis met de kunst van loslaten. Het boek nodigt je uit om te veranderen wat je kan en verder te gaan met je leven als dit niet lukt. Schrijver Sarah Knight is ook de auteur van bestsellers 'Dont give a f*ck' en 'Get your sh*t together', twee boeken die je oproepen om de controle over je leven terug te pakken. Van het boek Calm the f*ck down kan je zeker hetzelfde verwachten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mira Loya La'quay (@sunrays_7) op

Zit jij thuis in quarantaine? Zo houd jij jezelf extra fit!

 
Beeld: Photo by Thought Catalog on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top