Lifestyle

Vervang de saaie sportschool door deze trending activiteit

Vervang de saaie sportschool door deze trending activiteit

Rolschaatsen is online inmiddels een populaire zoekterm geworden en dat is met een reden. Iedereen in de V.S. is aan het rolschaatsen en deze trend waait langzaam over naar ons kikkerlandje. Maar wat is nou zo leuk aan rolschaatsen?

We zitten meer dan ooit binnen en het doet ons goed om buiten te zijn en beweging te krijgen. Dit is een boost voor je mentale gezondheid en dat kunnen veel van ons vast wel gebruiken. Maak het jezelf leuk en kies een activiteit waar jij van kan genieten. Ruil de sportschool in voor hoelahoepen, touwtje springen of ga rolschaatsen!

Overal rolschaatsen

Als het weer een beetje meezit, kan jij op veel plekken rolschaatsen. Gewoon op het fietspad of, als je geluk hebt, op een sportterrein bij jou in de buurt. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar rolschaatsen. Als beginner, kun je een tweedehands paar rolschaatsen aanschaffen of nieuwe voor onder de vijftig euro bij de Decathlon. Let vooral op de wieltjes bij het kopen van een set rolschaatsen. Zachtere wielen (78A) zijn bijvoorbeeld beter wanneer je beginner bent en van plan bent om deze activiteit buiten te gaan doen.

Trucjes leren

Rolschaatsen is een leuke sport omdat je niet alleen maar hoeft te skeeleren. Het wereldwijde web staat vol met tutorials voor beginners tot aan geavanceerde trucjes. Als jij uiteindelijk een pirouette onder de knie hebt, ben jij super trots! Maak het nog leuker door dit samen met iemand te doen.

Calorieën verbranden

Als je zestig minuten lang rolschaatst, verbrand je (op basis van een gewicht van 70 kg) meer dan 400 calorieën! Als het coronabuikje jou een beetje dwars zit, is dit een goede oplossing. Je bouwt je conditie ermee op en je werkt aan je been- en bilspieren. Doordat jij jezelf in balans moet houden, train jij ook nog eens je buik- en onderrugspieren. Daarnaast heeft het ook nog een minder negatieve impact op je gewrichten dan andere sporten, zoals hardlopen bijvoorbeeld.

Rolschaatsen uitkiezen

Zodra je weet dat rolschaatsen echt jouw ding is, wil je misschien wel investeren in een fantastische paar rolschaatsen van het merk Impala. Je bent niet alleen goed bezig voor je fysieke en mentale gezondheid, in combinatie met een toffe sportoutfit zie jij er ook nog eens hartstikke trendy uit!

 

 

Impala Quad Roller Rolschaats in Wit bij Bol.com

 

Impala rolschaatsen zilver bij BOL.com

Impala Quad Roller Rolschaats in Aqua groen bij BOL.com

 

Beeld: Photo by Elizeu Dias on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top