Fashion

Slimmer shoppen en minder uitgeven doe je zo

Slimmer shoppen en minder uitgeven doe je zo

Hoeveel geld geef jij maandelijks uit aan kleding? Heb jij echt elke week nieuwe kleding nodig? En wees eens eerlijk: zijn dit items die je ook allemaal (op de lange termijn) draagt? Impulsaankopen zijn voor niemand goed en daarom geven wij jou tips om miskopen en hoge kosten te voorkomen, en er toch in de beste outfits bij te lopen!


Steve Jobs en Angelina Jolie, twee voorbeelden van mensen die bijna elke dag gewoon hetzelfde dragen, zodat ze hun master minds kunnen gebruiken voor belangrijkere zaken dan hun voorkomen. Nu worden wij shopverslaafden (grapje!) niet heel blij van dat idee, maar we kunnen er wel wat van leren. Fashion fades, style is eternal. Investeer daarom in tijdloze basics, shop slimmer en geef zo minder geld uit. Portomonnee blij, kledingkast blij, jij blij! 

Aankopen die het waard zijn om in te investeren

De volgende items moet jij in je kast hebben hangen, wil je een complete garderobe hebben. Maar het zijn ook aankopen die het waard zijn om iets meer geld aan uit te geven, want je haalt het er sowieso uit. Deze items zijn tijdloos én je kunt ze eindeloos combineren. Win-win!

1. Zwarte blazer. Een goede zwarte blazer is een musthave. Handig voor bijvoorbeeld een formele gelegenheid. Als je het aan ons vraagt, zouden wij voor een langere en licht getailleerde blazer gaan.

2. Goed zittende jeans. Een goed zittende en passende jeans is goud! En welke dat is, is per persoon verschillend. Hij moet perfect zitten op jouw lichaam en aansluiten op jouw vormen!

3. Zwarte enkellaarsjes. Enkellaarsjes zijn nog zo'n investment buy. Staat óveral bij en onder. Kies voor een kleine hak die vrouwelijk oogt en waar je lekker op loopt.

4. Perfect white Tee / blouse. Dit is typisch iets waar je niet teveel geld aan wilt uitgeven, but then again waarom niet? Hét perfecte witte T-shirt of een goedzittende witte basic blouse is zeker wat waard!

5. Leather jacket. Voor de winter, de zomer en alles ertussen. Stoer, vrouwelijk, sexy, casual. Overal en altijd. De zoektocht naar een blazer die als gegoten zit is het dubbel en dwars waard.

6. Mantel of trenchcoat. Een lange jas in de vorm van een wollen mantel of een trenchcoat is ook onmisbaar in jouw kast. Met een enkellaarsje eronder maak je je outfit chic en vrouwelijk, maar er kan ook een sneaker onder gerockt worden voor een casual look.

7. Sneaker. Over sneakers gesproken, investeer in een wit paar en ga niet teveel in de sneaker rage mee, zodat je ze na een paar weken weer kunt inruilen. Tip: met Vanz of All Stars zit je eigenlijk altijd goed.

8. Statement bag. Een goede tas kan een outfit naar een hoger niveau tillen. Investeer daarom in een tas die opvalt en tegelijkertijd praktisch is, waardoor je deze elke dag met liefde pakt en omhangt.

10. Coltrui. Dit is één van onze lievelings items. Een grofgebreide of juist een fijn exemplaar, eigenlijk behoren ze beiden tot de basics. Houdt onze nek warm, staat vrouwelijk én schattig tegelijk en is het mooist met grote oorbellen!

 

Tips om slimmer te shoppen

Maak wishlists 

Houd een lijstje bij (bijvoorbeeld in je telefoon) met items die je nog mist in je kast, bijvoorbeeld uit het lijstje hierboven. Zo zorg je ervoor dat je gericht gaat shoppen en je niet met onnodige kleding thuiskomt.

Koop tweedehands

Is het echt nodig om alles gloednieuw uit de winkel te halen? Zijn sommige kledingstukken niet juist des te leuker tweedehands?

Let op materiaal

Je shopt over het algemeen op de plekken die op je budget aansluiten en voor velen van ons zullen dit winkels zijn als Zara, H&M of Topshop. Wil je dat een kledingstuk duurder oogt dan het is? Let dan op het materiaal, kies voor 100% katoen en blijf weg van polyester. Tip: deze winkels hebben vaak exclusievere lijnen, denk aan de Conscious lijn van H&M, die een wat luxere uitstraling heeft.

Volg trends niet klakkeloos

Het gevaar met trends is dat ze na een paar maanden weer uit de mode kunnen zijn en daarom is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. Beperk je fashion aankopen daarom tot items die minder kleurrijk zijn en meer minimalistisch. Zo gaan ze langer mee en zorg je er ook voor dat je niet in dezelfde kleding loopt als de rest van de stad.

Verkoop kleding die je niet draagt

In with the new, out with the old. Wanneer je verkoopt wat je niet meer draagt, verdien je er nog wat aan en dit kun je weer aftrekken van je uitgaven! Slim, toch?

 

Heb jij iets aan de tips gehad?

 

Beeld: MarlienBesselink.com

Deel dit artikel
Back to top