Lifestyle

Dit zijn de voordelen van thuiswerken

Dit zijn de voordelen van thuiswerken

Nu steeds meer mensen thuiswerken vanwege het coronavirus, kunnen we begrijpen dat het soms lastig kan zijn om je volledig op je werk te concentreren. Ook kan het eventjes wennen zijn om thuis te zitten, in plaats van op kantoor. 

Er zitten toch echt heel wat voordelen aan het thuis werken, meer dan je misschien denkt. Je zou zo maar eens een stuk productiever kunnen zijn dan op kantoor.

Geen afleiding 

Ookal zijn er wat dingen die je wél kunnen afleiden thuis, zoals de volle vaatwasser die je aanstaart, zijn dit er vaak een stuk minder dan op kantoor. Wanneer jij je in je eigen omgeving bevindt, kun je alles om je heen uitzetten en op stil zetten. Op je normale werkplek kan dit niet; mensen die telefoontjes aannemen of meetings die je met een half oor hoort. Deze dingen kunnen jou van je werk afhouden. Wanneer je thuis zit, heb je dus helemaal de controle en hoef jij misschien wel minder rekening te houden met anderen.

Minder kosten

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar wanneer jij pauze wilt houden op je normale werkplek koop je sneller eten dan thuis. Het is gemakkelijk om thuis iets uit de kast te pakken en je hebt minder snel de neiging om even langs een supermarkt te gaan om je lunch te halen. Bovendien heb je alles in huis voor een heerlijke lunch en een keuken tot je beschikking. Dit scheelt erg in je portemonnee.

Jij bepaalt hoe jouw dag verloopt

Zodra jij thuis werkt, heb je helemaal zelf de indeling van jouw dag in de hand. Er is immers niemand die je ziet. Wil jij jezelf iets later klaarmaken? Dan kan dat gerust. Zo kun jij pauze houden wanneer je wilt en andere dingen zelf inplannen; zolang jij je werk maar afkrijgt, is er niks aan de hand. Dit gevoel van controle kan voor ontspanning zorgen met als resultaat dat jij aan het eind van de dag meer energie overhoudt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Workspace Goals 👈 (@workspacegoals) op

Dagelijkse taken tussendoor

Wanneer je aan het eind van je werkdag wat moe bent en geen energie meer over hebt, is het makkelijk om dagelijkse klusjes opzij te schuiven. 'Dat doe ik morgen wel' denken we vaak. Zodra jij thuiswerkt en even een pauze houdt, kun je deze taken gemakkelijk doen terwijl jij nog vol energie zit. Zo heb je deze ook weer gedaan en hoef je dit niet nog in de avonduren te doen.

Geen reistijd

Het reizen naar je werk kan vaak voor irritaties zorgen. Lange files, treinen die niet volgens dienstregeling rijden of andere tegenslagen in het verkeer kunnen jouw humeur soms even naar beneden halen. Hier heb jij natuurlijk geen last van wanneer je thuiswerkt. Reis jij een paar uur op een dag naar werk? Dan heb je nu ook nog eens meer (werk)tijd over.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top