Wenkbrauwen

Zo onderhoud jij je wenkbrauwen thuis als een pro

Zo onderhoud jij je wenkbrauwen thuis als een pro

Nu alle beautysalons dicht zijn moeten we er zelf het beste van maken. Onze wenkbrauwen groeien maar verder en je wilt natuurlijk dat deze er wel verzorgd uitzien. Toch is het lastig om dit zelf te doen, je epileert te veel of hebt opeens een hele andere vorm gekregen. Dat is niet wat je wilt. Daarom vertellen wij je graag waar je op moet letten, voordat jij aan de slag gaat.

We snappen dat jij graag zzelf iets doet nu jij geen professional meer kunt zien. Je wilt goed voor de dag komen, al is het alleen maar voor jezelf. Wel is het belangrijk om te weten dat welke vorm wenkbrauwen jij dan ook hebt, deze mooi is en jij niet volgens beauty standards een type moet aannemen. Wanneer jij je wenkbrauwen mooi vol wilt laten groeien is dat helemaal aan jou! Mocht je jouw wenkbrauwstylist toch écht missen, hebben wij een paar tips voor jou. 

De juiste tools

Voordat jij lukraak aan de slag gaat, is het noodzakelijk om goede tools te gebruiken. Deze kunnen ervoor zorgen dat jouw eindresultaat er een stuk mooier uitziet en je minder pijn ervaart. Sommige haartjes willen weleens wat minder meewerken. Zorg daarom altijd voor een scherp pincet met scherpe punten. Een grove zal het je alleen maar moeilijker maken. Wanneer jij jouw haartjes wat wilt knippen is het fijn om een zo klein mogelijk schaartje te gebruiken. Zo knip je geleidelijk, zonder dat je te snel gaat.

Haartjes omhoog kammen

Het staat even raar, maar voordat jij jouw wenkbrauwen gaat epileren of knippen kun je het beste al jouw haartjes omhoog kammen. Zo zie je precies welke lang zijn en wat korter geknipt kunnen worden. Daarna kun je ze gewoon weer de richting op kammen op de manier waarop jij ze altijd hebt.

De vorm van jouw wenkbrauw

Hoe bepaal je de juiste vorm voor jouw wenkbrauwen? Het blijft een veel gestelde vraag, iedereen heeft namelijk een ander gezicht waarbij het één mooier staat dan het ander. Om erachter te komen wat het beste bij jou staat, is er een trucje. Ook wel de 'golden ratio' genoemd. Daarvoor heb je een (wenkbrauw)potlood nodig. Begin door de potlood langs jouw neusvleugel te leggen, naar boven. Tot je aankomt bij het begin van jouw wenkbrauw, daar hoort namelijk jouw wenkbrauw te beginnen. Zet daar een stipje. Misschien zijn haartjes verder gegroeid, deze kun je dus straks allemaal weghalen.

Houd je potlood op dezelfde plek maar buig deze door naar de 'arch' van jouw wenkbrauw. Nu weet je waar deze hoort te zijn. Ook daar zet je een stipje. Hetzelfde geldt voor het uiterste gedeelte van jouw wenkbrauw. Het potlood gaat langs jouw oog heen en dit bepaalt het uiteinde. Zet óók daar een stip. Nu weet je precies welke vorm je het beste kunt aannemen.

 

Zie het grotere plaatje

Wanneer jij aan de slag gaat met epileren of waxen is het belangrijk om af en toe vanuit een grote spiegel naar jouw wenkbrauwen te kijken. Het is namelijk heel makkelijk om jezelf te laten meeslepen en meer haartjes weg te halen dan je eigenlijk had gewild. Dit komt omdat je er heel dicht boven op zit. Door een kleine spiegel te gebruiken zie je namelijk alleen jouw wenkbrauw, niet jouw hele gezicht erbij. Kijk daarom even weg en zie het grotere plaatje. Klopt alles nog? Top!

Verzorg je huid erna

Nadat jij helemaal klaar bent met jouw wenkbrauwen, kunnen deze wel wat liefde gebruiken. Zorg er daarom voor dat je ze goed verzorgd met een fijne crème of olie, zodat jouw huid weer tot rust komt. Het kan een paar uur rood blijven, dat is normaal. Wanneer jij echt veel last ervan ervaart dan kun je wat ijs in een doek doen en deze op de plek houden. Zo koel het gebied goed af. 

Wenkbrauw tools

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top