Fashion

Dit zijn 5 van de allerleukste Scandinavische modemerken

Dit zijn 5 van de allerleukste Scandinavische modemerken

Wij houden van de mode die uit Scandinavië komt. De vrouwen uit die regio ademen fashion en zien er altijd van top tot teen stijlvol uit. De mooiste kledingmerken komen er dan ook vandaan.

Het liefst dragen wij enkel kleding afkomstig van onze noorderburen. Voor design ben je bij hun aan het goede adres. Wij hebben de allerleukste Scandinavische kledingmerken voor je op een rijtje gezet. 

1. Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten is in 1999 opgericht in Kopenhagen. Dit toonaangevende merk is één van de voorlopers in Denemarken. Het Deense merk staat voor tijdloze en door design geïnspireerde items die zorgen voor een onverwacht, speels contrast. Kledingstukken van Baum und Pferdgarten zijn te herkennen aan haar felle kleuren en opvallende prints. Volgens de Creative Directors is dit een merk gemaakt voor alle vrouwen. Iedere vrouw kan door middel van de kledingstukken haar persoonlijke verhaal vertellen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Baum und Pferdgarten (@baumundpferdgarten) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Baum und Pferdgarten (@baumundpferdgarten) op

2. Samsøe & Samsøe

In 1993 richtte de gebroeders Samsøe een klein sieradenboetiekje op in het hart van Kopenhagen. Al snel breidden ze uit met kleding, alleen voor mannen. In 2000 werd het bedrijf overgenomen en daar ontstond Samsøe & Samsøe: een internationaal merk dat haar focus legt op hedendaagse kleding, schoenen en accessoires voor mannen én vrouwen. Het merk haalt haar inspiratie uit de streetstyle in Kopenhagen. De kleding is minimalistisch, redelijk betaalbaar en beschikbaar voor iedereen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Samsøe Samsøe Official (@samsoesamsoe) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Samsøe Samsøe Official (@samsoesamsoe) op

3. & Other Stories

Dit merk bestaat nog helemaal niet zo lang. Pas in 2010 werd & Other Stories opgericht door een groep creatieve mensen in Stockholm. Het merk is ontstaan vanuit het idee dat vrouwen vrijheid van hun persoonlijke expressie mogen ervaren aan de hand van kleding en accessoires door één merk. Ieder kledingstuk vertelt een eigen verhaal. De collectie is afkomstig van drie design ateliers: Stockholm, Parijs en Los Angeles. & Other Stories wil zich blijven ontwikkelen en doet haar inspiratie dan ook op bij haar eigen doelgroep. Gebruik je de #andotherstories of tag je ze in een Instagram foto, dan maak je kans om op hun site te komen en velen te inspireren met jouw unieke stijl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door & Other Stories (@andotherstories) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door & Other Stories (@andotherstories) op

4. Ganni

Ganni is opgericht in 2000 door een kunstkenner en een eigenaar van een gallerie. De wens was om de perfecte cashmere knit te creëren. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een bekend exclusief merk. Ganni wil zich onderscheiden van de stereotype Scandinavische mode. Typisch voor onze Noorderburen zijn girly-boho en high-concept scandi-style. Ganni wilde zich hiervan onderscheiden door een derde alternatief op te richten. Dit bestaat uit persoonlijkheid, experimenteren en grote contrasten. Het doel van Ganni is simpel: hedendaagse kleding die wij vrouwen dag-in, dag-uit willen dragen. Dit Deense merk wil dit nastreven door middel van simpele kwaliteitsdesign.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni) op

5. mbyM

In 2003 werd het Deense merk mbyM opgericht. Sindsdien zijn ze enorm gegroeid en verkopen ze aan meer dan vijftien landen. mbyM brengt per jaar vier collecties uit die bestaan uit duurzame basics en edgy kledingstukken. Het merk wil zorgen dat vrouwen die hun kleding dragen vrouwlijkheid en zelfverzekerheid uitstralen. mbyM mixt girly met coolness door middel van urban en edgy kledingstukken gemaakt van de juiste stoffen, materialen en kleuren. Het bestaat vooral uit basis- en neutrale kleuren gecombineerd met echte seizoensgebonden tinten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door mbyM (@wearembym) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door mbyM (@wearembym) op

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top