Trendalert × Flinders

Dit is waar Scandinavisch design voor staat + dit zijn onze favo merken

Dit is waar Scandinavisch design voor staat + dit zijn onze favo merken

Het is je misschien al een beetje duidelijk geworden als je regelmatig Trendalert.nl bezoekt maar wij zijn dol op de Scandinavische stijl. Niet alleen laten we ons graag inspireren door mode uit de noordelijk gelegen landen, ook hebben we een grote liefde voor de Scandinavische woonstijl

Ben je nou niet echt bekend met interieurstromingen of heb jij je altijd al afgevraagd waar Scandinavisch design nou voor staat, dan vertellen we je graag wat het inhoudt.

Een basisprincipe voor interieur uit de noordelijk gelegen landen is minimalisme. Meubelstukken, accessoires en complete inrichtingen kenmerken zich door rust en op het eerste oog 'simpele' vormen. Laat je vooral niet misleiden door het woord simpel want Scandinavisch design is nooit saai dankzij de originele twist die er vaak aan gegeven wordt. 

Een ander kenmerk van interieur(stukken) uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland is de warme uitstraling ondanks de minimalistische look. In de eerder genoemde landen is het vaak wat kouder waardoor er wat meer binnen vertoefd wordt. Gezelligheid, ook wel 'hygge' genoemd, is daarom ook daar erg belangrijk. Dankzij het gebruik van bepaalde texturen (zoals fluweel) en kleuren worden minimalistische ontwerpen toch knus en warm.

Functionaliteit speelt overigens ook een grote rol bij Scandinavisch design zonder dat er compromissen worden gesteld aan comfort. Om te illustreren waar wij het over hebben, zetten we graag even drie merken in de spotlights die bij uitstek de Scandinavische woonstijl representeren én die collecties hebben die wij ook nog eens ontzettend mooi vinden.

Ferm Living

Dit is misschien wel de meest bekende van de drie merken die we graag even bij je onder de aandacht brengen. De collecties van het Deense Ferm Living kenmerken zich door het gebruik van rijke texturen en diepe kleuren met interessante details. Je thuis voelen is iets wat belangrijk is voor Ferm Living en dat zouden wij zeker doen in een woning vol met hun prachtige spullen. Onze favorieten uit de collectie zijn de coole plantenbakken, hun 'Ripple' glazenserie en vrijwel hun volledige kindercollectie. 

Ferm Living

&tradition

Het in 2010 opgerichte Deense merk &tradition richt zich voornamelijk op meubels en verlichting en heeft een indrukwekkend portfolio aan gerenommeerde designers op haar naam staan. Traditie en innovatie worden gecombineerd met als resultaat een keer op keer hebberigmakende collectie. Stukken uit de Fly en In Between meubelseries staan hoog op ons verlanglijstje dankzij de originele vormen maar toch comfortabele uitstraling. Ook de prachtige Formakami lampen - geinspireerd op Aziatische lantaarns - zien we graag terug in ons eigen interieur. 

&tradition

Normann Copenhagen

Voor originele en innovatieve producten met een simpele en tijdloze look ben je aan het juiste adres bij Normann Copenhagen. Knalkleuren in combinatie met een functionele inslag vormen het hart van elke collectie van het Deense merk. Van stickers om dingen mooi in te pakken of te labelen tot een bankstel, Normann Copenhagen weet de meest coole designs op de markt te brengen. Wij zijn een beetje verliefd op hun Jam Bookcase en hun handigheidjes voor de keuken geven we graag cadeau.

Beeld: Ferm Living, &tradition, Normann Copenhagen
Deel dit artikel
Back to top