Beauty

Met deze veel gemaakte make-up fouten wil je liever stoppen

Met deze veel gemaakte make-up fouten wil je liever stoppen

Aan make-up zitten geen regels verbonden. Zolang jij je prettig voelt bij wat je doet of aanbrengt, is dat natuurlijk het belangrijkste. De één brengt iets zo aan en de ander doet dit weer totaal anders. Toch zijn er een aantal make-upfouten die velen van ons nog steeds begaan. Die dingen wil jij liever ontwijken om je make-up look zo mooi mogelijk te laten zitten.

Voor velen is make-up een dagelijkse routine geworden en doen we het zonder er überhaupt bij na te denken. Misschien ben je er zelfs sneller in geworden, de afgelopen jaren. We veranderen onze make-up look regelmatig en brengen soms nieuwe dingen aan. Zo experimenteren we heerlijk verder. Tijdens dit proces zijn er helaas toch een paar fouten die we massaal maken en liever per direct mee willen stoppen.

Kleur foundation  

We snappen dat het erg lastig kan zijn om je foundation perfect te matchen aan je huidskleur. Vaak is deze of te licht of juist veel te donker. Daarbij komen ondertonen ook nog eens de hoek om kijken. Lastig. Deze fout wordt daarom nog steeds door veel mensen begaan en dat is volkomen begrijpelijk. Wanneer jij een nieuwe basis wilt aanschaffen, is het daarom belangrijk dat je deze test. Doe dit niet op je hand, deze kan namelijk een andere kleur hebben, maar swatch deze op je nek. Je nek heeft namelijk precies de zelfde ondertoon en kleur als je gezicht. Zo zie je gemakkelijk of deze goed past. Nadat je dit hebt aangebracht, is het fijn om in het daglicht te kijken hoe het zit. Dit is namelijk een realistisch licht.

Toch blijft het soms moeilijk. De winkels liggen vol met foundationkleuren maar vaak is dit net niet jouw match. Ga daarom eens voor twee kleuren en meng deze door elkaar. Zo maak jij zelf de perfecte foundation voor jou.

Hygiëne is belangrijk

De tijd ervoor maken om al je kwasten een opknapbeurt te geven, is soms lastig. We stellen het wassen hiervan daarom vaak zo lang mogelijk uit. Je begrijpt wel dat dit niet al te hygiënisch is. Wanneer je elke dag je beautyblender gebruikt voor je basis en je die ene oogschaduwkwast voor je dagelijkse oogschaduw look weer uit de lade pakt, bouwt het product zich hierin steeds meer op. Hier komen veel bacteriën bij kijken. Deze kunnen zorgen voor oneffenheden zoals puistjes of andere narigheden op je gezicht. So we say: go clean them!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Make-up Studio Amsterdam (@makeupstudioamsterdam) op

Pompen van mascara

Dit is misschien wel één van de meest gemaakte fouten in beautyland. Je wilt natuurlijk het maximale uit je mascara halen. We hebben dan vaak de neiging om onze mascaraborstel te 'pompen': het heen en weer halen van je borsteltje zodat hier meer product op komt. Dit is nou juist niét wat je wilt doen. Hierdoor komt er lucht in en hopen de bacteriën zich op. Je mascara droogt een stuk sneller uit en dat is zeker niet de bedoeling.

Verzorging

Dat je huid onder de producten die je gebruikt in topconditie is, is misschien nog wel belangrijker voor je look dan dat je make-up goed zit. De basis is namelijk je ondergrond. Daarom is het erg belangrijk dat je goed naar je huidtype kijkt en deze van te voren verzorgt, voordat je producten erop aanbrengt. Heb je een droge huid? Ga dan voor een fijne hydraterende crème, dit zorgt ervoor dat je poeder of foundation zich niet gaat settelen op oneffenheden. Heb je juist een vette huid, probeer dan een matterende primer want zo blijft je t-zone langer mat. 

Bronzer

De juiste kleur bronzer kan voor wonderen zorgen. Wanneer je een te rode bronzer aanbrengt zal deze gek ogen maar een te grijze kan voor andere huidskleuren weer niet zo mooi staan. Kijk daarom goed naar de ondertoon van je huid en welke bronzer hier het beste bij past. Tip: less is more, probeer niet te veel aan te brengen.

De juiste nude

Vaak kan het lastig zijn om de juiste lipstickkleur te vinden, vooral als dit gaat om een nude lipkleur. Zo zien we vaak dat mensen met een lichte huid soms een te donkere nude kiezen, die hen flets kan maken. Daarentegen kun je met een meer donkere huid juist weer een te líchte kleur aanbrengen, wat niet zo mooi kan staan. De tint van je huid is dus erg belangrijk. Probeer zoveel mogelijk lipsticks uit totdat jij jouw ware nude match hebt gevonden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) op

Baking

Het baken van je make-up houdt in dat je een witte poeder gebruikt, voornamelijk onder je ogen, om het product zolang mogelijk te laten zitten en op te lichten. Je wilt natuurlijk niet dat de concealer in je lijntjes trekt. Daarom laat je deze poeder een aantal minuten zitten en veeg je 'm daarna weg. Dit kan weleens misgaan. Wanneer je een poeder met spf gebruikt, kan deze weerkaatsen en zie je dit bijvoorbeeld terug op foto's. Ook kan je het te lang laten zitten en zorgt dit ervoor dat de witte laag blijft zitten. Probeer daarom de poeder niet langer dan vijf minuten erop te laten en veeg deze goed weg met een poederkwast.

Shop deze fijne beautyproducten 

 

Heb jij jezelf weleens betrapt op één van deze fouten?

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top