Fashion

Ga jij binnenkort shoppen? Doe dan deze dingen voordat jij op pad gaat

Ga jij binnenkort shoppen? Doe dan deze dingen voordat jij op pad gaat

Winkelen is onder velen van ons een favoriete bezigheid. Wie houdt er nou niet van het uitbreiden van de garderobe? Met regelmaat neem je misschien impulsieve beslissingen en sla je net ietsjes verder door in je shopgedrag dan dat je zou willen. Zo kom je thuis met tien nieuwe truien, die je helemaal niet nodig had. Gelukkig zijn er een paar handige tips waar jij rekening mee kunt houden om goed voorbereid op pad te gaan en je geen overhaaste beslissingen neemt. Op naar je favorite winkel!

Wanneer je net als ons houdt van winkelen en alles wat daarmee te maken heeft, dan heb je vast weleens een keer - of vaker - een miskoop gedaan. Je koopt iets omdat het enorm is afgeprijsd, want die sale borden zijn echt niet te weerstaan, of je koopt iets wat je simpelweg nooit zult dragen. Deze kledingstukken blijven dan eeuwen in je kast liggen en verstoppen zich onder het stof.Deze gewoontes zijn verleden tijd zolang jij goed voorbereid op pad gaat met deze tips.  

Shop met voorbedachte rade 

Wanneer je in je hoofd hebt waarvoor je naar een winkel gaat, is het makkelijker om geen dingen te halen die je eigenlijk niet nodig had. Je focust je op dat waar jij voor komt en kijkt niet naar de rest. Maak daarom eens een lijstje in je notities waarbij je precies opschrijft wat je wilt hebben en ga daar naar op zoek.

Set a budget 

Tijdens het shoppen hebben we vaak de neiging om veel meer uit te geven dan dat we eigenlijk van plan waren. Dit kan soms voor spijt zorgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling van onze shopping spree. Probeer daarom voordat je gaat winkelen een budget op te stellen van wat jij maximaal wilt uitgeven. Zo houd je dit bedrag in gedachten en naarmate het kopen van kledingstukken de tijd verstrijkt, zie je gemakkelijk of je hier overheen bent gegaan of dat je jezelf er netjes aan hebt gehouden. Wanneer dit lukt geeft dit je een positief gevoel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Honey Dew Gifts (@honey_dew_gifts) op

Winkel op een fijne tijd 

Heb je zin om erop uit te gaan en te gaan winkelen? Zorg er dan voor dat je dit op de juiste tijd doet. Wanneer je op die drukke zaterdag beslist te gaan, kan het zijn dat jij je ontzettend gaat irriteren aan de drukte om je heen en de chaos. Kies daarom altijd een tijd uit waarbij je zeker weet dat het rustig is en je gerust kunt rondkijken.

Goed gehumeurd 

Wanneer je een dagje wilt winkelen, met bijvoorbeeld een vriendin, dan trekken we er meestal een dagje voor uit. Dit is vaak een dag van ontspanning en moet natuurlijk als leuk worden gezien. Ga daarom niet shoppen wanneer je moe bent, honger hebt of je niet al te lekker in je vel zit. Dit kan leiden tot irritaties en zélfs dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker dingen koopt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zorg er dus voor dat je fijn gehumeurd bent zodat je een leuke dag eraan overhoudt! 

Wanneer draag je het?

Misschien wel het allerbelangrijkste: ga je het item dragen dat je in je hand hebt? Een kledingstuk kan zo ontzettend leuk lijken en je kan de neiging hebben om deze gelijk af te rekenen, maar blijf jezelf altijd de vraag stellen: 'Wanneer trek ik dit item aan? Heb ik het nodig?' Wanneer je deze gedachtes in je achterhoofd blijft houden, koop je een stuk minder dan dat je normaal zou doen. We kopen allemaal weleens een kledingstuk dat eeuwig in onze kast blijft liggen maar wanneer dit er één minder kan zijn is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Ontwijk de sale

Het klinkt lastig, en dat is het eigenlijk ook, maar wanneer je minder vaak naar de sale van winkels kijkt dan is het makkelijker om je te houden aan je gemaakte lijstje. De uitverkoop is natuurlijk één van onze favoriete spots in de winkel maar probeer deze te vermijden om geen impulsaankopen te doen. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top