Health

Skip deze stap in de ochtend en je bent jezelf eeuwig dankbaar

Skip deze stap in de ochtend en je bent jezelf eeuwig dankbaar

Good morning! Heb je lekker geslapen? Wist je dat de ochtend je dag letterlijk kan maken of breken? Hierdoor is het dus cruciaal om elke minuut van je ochtend te benutten op de beste manier possible. Met deze tip ben je goed op weg! 

Heb je last van FOMO (Fear Of Missing Out)? Dan ben je misschien niet zo blij met wat we je gaan vertellen. De tip die we jou gaan geven is namelijk hartstikke goed voor je huid en je geestelijke gesteldheid maar wat minder voor je sociale contacten. 

De stap die uit je ochtendroutine moet

Check jij ook altijd je telefoon zodra je wakker wordt? Daar moet je vanaf nu echt mee gaan stoppen. Waarom? Nou daar zijn redenen genoeg voor. Weet jij wat melatonine is? Dit is het slaaphormoon die een grote invloed heeft op ons slaap-waakritme. Deze keer hebben we het niet over het licht wat uit je telefoon komt maar je telefoon zelf. Vaak denken we dat het 'blauwe' licht de boosdoener is en dat we daarom niet goed kunnen slapen en opstaan maar dit is echter niet het hele verhaal.

In dit onderzoek lees je dat het niet per se het licht is die onze ritmes door de war brengt maar de activiteiten die we ondernemen op onze telefoons. Daarom is het dus belangrijk dat je in de avond én ochtend echt van je telefoon afblijft. Voordat je goed kan slapen en goed wakker kan worden, is het belangrijk dat je rust om je heen hebt en de tijd kan nemen om op te starten. We zitten vaak op onze telefoons omdat we ons vervelen en je telefoon altijd dichtbij je is. Probeer je ochtend anders in de delen door je eigen perfecte balans te maken van dingen die je interessant vind en dingen die je móét doen. 

Er is echter nog een reden waardoor we onze telefoons beter kunnen laten liggen in de ochtend. Dit heeft alles te maken met tijd. Wanneer we op onze telefoons zitten, zijn we geneigd om de tijd te vergeten. Kijk je kritisch naar de tijd die je spendeert op je smartphone? Dan schrik je waarschijnlijk. In de tijd die je op Instagram doorbrengt, kan je ook deze dingen doen. 

We zeggen niet dat het gebruik van je telefoon fout is, zeker niet. Elke dag verbind jij jezelf met de wereld en heb je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en dingen te leren die je verder helpen in het leven. Wél is het zo dat we onze telefoons tegenwoordig áltijd bij ons hebben, wat voor de nodige ongemakken kan zorgen. Kijk bijvoorbeeld de cijfers van telefoongebruik tijdens het autorijden of fietsen. Dit zijn situaties waarin we liever geen telefoon bij ons hebben omdat we ons moeten concentreren. Zie de ochtend ook als zo'n situatie en maak die uurtjes de meest productieve van de dag! 

Even iets anders: hoe ben je in de avond? Kom je makkelijk in slaap of duurt het bij jou wat langer? Met deze tips van ons val je razendsnel in slaap.

Beeld: Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top