Beauty

Zo bescherm jij je huid tegen jouw laptop en telefoon

Zo bescherm jij je huid tegen jouw laptop en telefoon

We weten allemaal hoe belangrijk het is om altijd zonnebrandcrème te gebruiken om ons huidje te beschermen tegen UV-straling. Maar wist je al dat het blauwe licht van je telefoon en je laptop ook schadelijk is voor je huid?

Is jouw telefoon je leven en ligt hij altijd binnen handbereik? Zit je het grootste deel van de dag achter je laptop? Pas dan maar op: het blauwe licht van de beeldschermen kan namelijk schadelijk zijn voor je velletje en zou zorgen voor snellere huidveroudering. 

Blauw licht

Het blauwe licht zou even slecht zijn voor je huid als uv-straling van de zon. Onderzoek toont aan dat blauw licht, fotoveroudering stimuleert. Dit betekent dat je huid is verouderd door blootstelling aan licht. Enne, daarnaast kan het ook voor huidbeschadigingen zorgen. Denk aan kleurveranderingen en een zwakker huidoppervlak. 

Telefoon wegstoppen?

Maar wat kun je er tegen doen? Toch maar je telefoon vaker wegstoppen?Als je te vaak wordt blootgesteld aan het blauwe licht dan wordt de schade erger. Je DNA kan zichzelf niet meer herstellen, doordat het reparatieproces niet opkan tegen de negatieve effecten. 

Bescherming

Er zijn wel wat dingen die kunnen helpen ter bescherming. Gebruik een voedende gezichtscrème met een SPF-factor erin, zodat de schade beperkt blijft. Nog een tip: vermijd het gebruik van je telefoon als de zon schijnt. De reflectie van het licht via je telefoonscherm is dan nog schadelijker. En op deze manier kan je je huid beschermen in de winter.

Voor je smartphone kun je ook een beschermlaagje gebruiken met blauwlichtfilter. Het is een goedkope oplossing en je kan zonder zorgen je telefoon of tablet gebruiken. 

Shop hieronder de fijnste gezichtscrèmes met SPF.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top