Lifestyle

Zo word zelfs jij een ochtendmens!

Zo word zelfs jij een ochtendmens!

Ben jij stiekem ook jaloers op die energieke vroege vogels die al van alles hebben gedaan tegen de tijd dat jij eindelijk - met veel moeite - uit je bed komt? Waar een wil is, is een weg. Ook jij kunt een ochtendpersoon worden! En dat doe je zo…

 

1. Sta jezelf toe om wakker te worden

Als je meteen van alles van jezelf moet zodra de wekker gaat, raakt je lichaam in een kleine shocktoestand en verdwijnt jouw energie als sneeuw voor de zon, terwijl de dag nog van start moet gaan. Ga dus niet meteen in de ik-moet-van-alles-doen modus. Sta jezelf toe om wakker te worden door een rustig muziekje op te zetten en maak een kopje koffie. Relax!

 

2. Laat je telefoon nog even met rust

Ontzettend verleidelijk om meteen op je mobiel je email, Instagram, Facebook en Snapchat te checken. Als je dat doet kun je dat rustig wakker worden vrijwel vaarwel zeggen, dus probeer de verleiding te weerstaan!

 

3. Bouw het vroeger opstaan rustig op

Stel de wekker niet meteen twee uur vroeger in dan je normaal gesproken zou doen, maar bouw het rustig op. Begin met tien minuten, gevolgd door twintig, etcetera. Zo kan je lichaam er in een rustig tempo aan wennen. 

 

4. Wekker gaat = opstaan!

Sta jezelf NIET toe om op de snoozeknop te drukken en sta meteen op als de wekker gaat. Liever één keer dat vervelende wekkergeluid in plaats van tig keer toch?

 

5. Ga op tijd naar bed

Dit punt is wellicht overbodig te benoemen, maar om vroeger uit bed te kunnen ’s ochtends moet je ’s avonds ook tijdig het bed opzoeken. Zorg ervoor dat je minimaal zeven á acht uur slaap krijgt. 

 

6. Romantiseer de ochtenden

Bedenk jezelf wat je allemaal kunt doen in de ochtend waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Met een knorrende maag op kantoor arriveren is verleden tijd, want je hebt al lekker ontbeten! De rust op straat, omdat je vóór de ochtendspits de deur uit bent gegaan. En wat dacht je van die bakken energie die je hebt gekregen van je ochtend workkout sessie? Heerlijk!

….en opeens besef je je: you’re a morning person too! YAY!

Sta jij altijd meteen op als de wekker gaat?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top