Lichaamsverzorging

Met behulp van deze 3 tips voorkom jij een droge winterhuid

Met behulp van deze 3 tips voorkom jij een droge winterhuid

Hoewel het niet bar koud is, is het de afgelopen maanden wel behoorlijk guur buiten. Het waait flink en in combinatie met regenbuien doet dit niet veel goed voor je lichaam. Niemand wordt toch blij van droge benen en gescheurde lippen?

Wij dachten dat jij het wel fijn zou vinden om wat tips te krijgen om die schrale huid tegen te gaan. Nou, hier zijn ze!

1. Gebruik een hydraterende, dikke crème

Van deze tip zal vast iedereen wel eens hebben gehoord maar toch wordt het nog wel eens vergeten. Gebruik écht een dikke en vette crème, vooral in de winter! Deze dient namelijk als een soort beschermende laag voor jouw huid die negatieve invloeden van buitenaf voorkomt. Verder is het belangrijk dat er olie is verwerkt in de crème die jij aanschaft. Oliestoffen worden namelijk opgenomen door jouw huid en geven een fijn en hydraterend gevoel. Heerlijk toch?

2. Neem voldoende omega-3 vetzuren

Niet alleen smeersels maar ook de juiste voeding kan een droge winterhuid tegengaan. Uit onderzoek blijkt dat vooral omega-3 vetzuur ervoor zorgt dat de droge huid opknapt. Dit vetzuur wordt als een wondermiddel gezien en bevindt zich niet alleen in vis, maar ook in algen en lijnzaad (of lijnzaadolie). Ook in de komkommerkruid zijn voldoende vetzuren te vinden. Zorg er dus voor dat je deze voedingsstoffen voldoende inneemt, want wekelijks een harinkje en lijnzaad in de yoghurt zal jouw huid zeker laten stralen. 

3. Vermijd té lange bad en douchsessies

Het gevoel van een warme douche is natuurlijk goddelijk, maar voor de huid is het net wat minder fijn. Een té warme en lange douche of badsessie droogt de huid namelijk enorm uit. Dit wil je natuurlijk niet! Tuurlijk kan het een keer voorkomen dat jij net iets te lang onder die verleidelijke warme douche staat. Smeer dan ook daarna de huid extra goed in met een hydraterende crème!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top