Travel

Op vakantie met een elektrische auto? Houd dan hier rekening mee...

Op vakantie met een elektrische auto? Houd dan hier rekening mee...

Wanneer je met de elektrische auto op vakantie gaat, vergt dat meer planning dan wanneer je met een auto op benzine of diesel op vakantie gaat. De auto moet natuurlijk opgeladen worden omdat de accu van een elektrische auto niet voor eeuwig meegaat. Heb je een Tesla? Dan heb je geluk. Bij dit merk gaat dat namelijk iets makkelijker dan bij andere elektrische auto's.

Wanneer je dus op vakantie gaat met een elektrische auto, houdt dat in dat je net iets meer moet plannen dan wanneer je met een auto op vakantie gaat die rijdt op benzine of diesel. Dat heeft te maken met het opladen van de elektrische auto. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de accommodatie waar je heen gaat een mogelijkheid heeft om de elektrische auto op te laden. Wanneer dat niet het geval is, kom je al aan met een (half) lege accu en moet je vanaf daar verder zien uit te vogelen wat je gaat doen. Bij een Tesla is dat dus net iets anders. De Amerikaanse autofabriek heeft namelijk een mogelijkheid ontwikkeld waardoor je kunt zien waar de stations zijn en hoe druk het op dat moment is.

Onderweg opladen

Ook kan het zijn dat je een afstand kiest waarbij je onderweg de auto moet opladen. Je moet dan goed in de gaten houden of er op de weg ook oplaadplekken zijn. Je moet de route dus eigenlijk aanpassen aan de punten waar de elektrische auto opgeladen kan worden.

De ANWB raadt ook aan om niet te ver met de auto te willen rijden. Hoe ver de auto komt, is ook nog eens afhankelijk van het weer en de temperatuur buiten. Het kan dan zijn dat de accu toch sneller leeg is dan verwacht en dan sta je helaas stil. Om dat te voorkomen, is het belangrijk om vaak genoeg stops in te plannen. Liever één te veel dan één te weinig natuurlijk. Ook is het belangrijk om een reguliere stekker mee te nemen die in een regulier stopcontact past.

Autoverzekering

Of je nou op vakantie gaat met een elektrische auto of met een reguliere auto, je moet altijd een goede autoverzekering hebben. Wanneer je een autoverzekering wilt gaan afsluiten, is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een autoverzekering die het beste bij jouw situatie past. Er zijn namelijk een hoop extra's die je kan toevoegen aan de verzekering, maar wanneer deze juist niet bij jouw situatie passen, is het zonde om dat de toen. Neem gauw een kijkje op Autoverzekering.nl, via deze site kun je je autoverzekering vergelijken met andere aanbieder om zo de goedkoopste autoverzekering van Nederland te vinden.

Beeld: Photo by Vlad Tchompalov on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top