Lifestyle

Elektrische auto verzekeren

Elektrische auto verzekeren

Heb je een mooie Tesla op het oog of beschik je al over zo’n elektrische auto en wil je een autoverzekering afsluiten? Slim! Toch kan het best lastig zijn om de juiste verzekering te vinden voor jouw kostbare elektrische auto. Verzekeraars stellen nogal forse eisen aan de beveiliging van het voertuig, waardoor je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet.

Wil jij jouw elektrische auto goed én goedkoop verzekeren? Lees dan dit artikel met handige tips voor de beste verzekering voor jouw elektrische auto.

Elektrische auto verzekeren

Veel autoliefhebbers dromen tegenwoordig van een nieuwe elektrische auto. Niet zo gek natuurlijk. Je rijdt niet alleen in een auto met een smaakvol design, je draagt ook nog eens bij aan het verbeteren van het huidige klimaat. Net als bij alle andere auto’s is, is het belangrijk om de elektrische auto goed te verzekeren. Je zult direct merken dat de premie voor een elektrische auto een stuk hoger is dan voor bijvoorbeeld een benzineauto. Waarom? Omdat de elektrische onderdelen van de auto erg duur zijn wanneer deze vervangen of gerepareerd moeten worden.

Elektrische auto all risk verzekeren

We hadden het net dus al even over het verzekeren van een elektrische auto, maar welke autoverzekering kun je het beste afsluiten? Een all risk autoverzekering past het beste bij een elektrische auto. Het is namelijk altijd - en dan ook echt altijd - belangrijk om goed verzekerd te zijn. Op deze manier draai je niet zelf op voor de hoge kosten die bij ongevallen komen kijken. Een all risk verzekering biedt - zoals de naam al zegt - de meest uitgebreide dekking. Je bent dan niet alleen verzekerd voor de schade aan de auto van iemand anders, maar dus ook voor de schade aan jouw eigen elektrische auto. Er wordt aangeraden om een all risk verzekering af te sluiten voor auto’s die jonger dan zes jaar oud zijn of een waarde hebben van meer dan 10.000 euro.

Nieuwwaarderegeling verzekering elektrische auto

Je denkt er liever niet over na, maar er bestaat natuurlijk een kans dat je gloednieuwe elektrische auto wordt gestolen of dat deze na een ongeluk total loss wordt verklaard. Om ervoor te zorgen dat de verzekeraar voldoende geld uitkeert in dit soort gevallen, is de nieuwwaarderegeling in het leven geroepen. Wat je precies terugkrijgt? De cataloguswaarde van je auto. Let er wel op dat je auto hiervoor beperkt casco of all risk verzekerd moet zijn. Er komt dus veel meer kijken bij een auto verzekeren dan je in de eerste instantie misschien dacht.

Verzekeringen elektrische auto vergelijken

Ondanks dat de verzekering van een elektrische auto duurder is dan het verzekeren van een ‘minder kostbaar’ voertuig, hoeft het niet zo te zijn dat je altijd de hoofdprijs betaalt. Gelukkig maar. Door een vergelijking te maken via Geld.nl, zie je direct de goedkoopste verzekering voor jouw elektrische auto bovenaan staan. Hierdoor hoef je zelf niet te gaan vergelijken, dat doen zij voor je. Ook zie je direct hoeveel premie je betaalt en wat je eigen risico wordt. Hierdoor wordt het afsluiten van een all risk verzekering gelijk een stuk eenvoudiger!

Elektrische auto verzekeren en accessoires

Zoals je waarschijnlijk al weet, komt er nog een ander essentieel onderdeel kijken bij de aanschaf van een Tesla of een andere elektrische auto. Namelijk de oplaadkabel. Het is dan ook verstandig om te kijken of de oplaadkabels in de polis worden meegenomen als vast onderdeel of accessoire. Door dit goed te controleren, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Hetzelfde geldt voor de laadpaal. Deze valt namelijk niet onder de dekking van je autoverzekering. Waarom? Omdat de laadpaal simpelweg geen onderdeel is van de auto. Wel kun je ervoor kiezen om de laadpaal te laten meeverzekeren in je woonverzekering.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top