Travel

Tripje naar Parijs op de planning? Bezoek dan sowieso even deze 5 hotspots in Le Marais!

Tripje naar Parijs op de planning? Bezoek dan sowieso even deze 5 hotspots in Le Marais!

Parijs is misschien wel mijn meest favoriete stad op aarde: ik kan inmiddels niet meer tellen hoe vaak ik er ben geweest. Met name de wijk Le Marais heeft mijn hart gestolen vanwege de knusse straatjes met geweldige boetiekjes en restaurants. 

De geijkte favorietjes ken je waarschijnlijk wel in Parijs (ik breng sowieso altijd een bezoekje aan de winkels van Kusmi, Mariage Frères en Diptyque en eet standaard iets lekkers bij Ladurée) maar ik deel graag de adresjes met je die ik bezoek wanneer ik in Le Marais ben en die wat minder bekend zijn. 

The Frankie Shop
Als je van mode houdt en een fervent gebruiker bent van Instagram, heb je het merk vast wel voorbij zien komen: The Frankie Shop. Die geweldige groene glimmende trenchcoat staat bijvoorbeeld al een tijdje op ons verlanglijstje. Online kleding bestellen van The Frankie Shop kan gepaard gaan met extra invoerkosten omdat het vanaf de VS verzonden wordt en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig is er in Parijs een winkel van het coole merk te vinden en wel in Le Marais. Een must om even te bezoeken dus als je net als wij fan van het merk bent!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frankie (@thefrankieshop) op

Bonton
Als je een kind hebt en ervan houdt om hem of haar mooi aan te kleden én wat meer dan normaal aandacht besteedt aan leuk speelgoed en een mooie kinderkamer, dan is dit een winkel die je absoluut niet mag overslaan. Alleen al voor de etalage moet je even naar binnen gluren, zelfs als je geen kids hebt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bonton (@bonton) op

Ofr. Bookshop
Houd je van mooie en bijzondere boeken? Dan kun je een bezoekje aan Ofr. niet overslaan. Naast boeken, kun je bij Ofr. ook terecht voor kunst, kaarsen en koffie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 0fr. (@ofrparis) op

Sherry Butt
Tijdens een tripje naar Parijs kwamen we per ongeluk bij deze cocktail club terecht en daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen. Je betaalt wat meer voor een drankje dan de standaard prijs maar wat je geserveerd krijgt, is dan ook bijzonder. De fijne muziek draagt bij aan een relaxte sfeer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sherry Butt (@sherrybuttparis) op

Fleux
Dé interieur hotspot van Parijs als je het aan ons vraagt. De winkel zit verdeeld over meerdere semi-aaneensluitende panden die ieder een eigen thema hebben. Van Scandivisch design tot planten en bijzondere objecten: je vindt het er allemaal. Wedden dat je er niet met lege handen de deur uitgaat?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FLEUX (@fleux) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top