Travel

Wauw! Deze romantische Italiaanse steden wil je zeker zien

Wauw! Deze romantische Italiaanse steden wil je zeker zien

Dat Italië perfect is voor een romantische stedentrip, dat wisten we wel. Natuurlijk heb je de stad Verona, bekend van Romeo en Julia, en Venetië met de gondels. Al kun je ook naar meer verborgen steden in Italië. Zo vind je op een paar uur (trein)afstand van Florence deze sprookjesachtige steden. Hier wil je heen tijdens de volgende voorjaarsvakantie!

Hoewel de steden vanaf Florence goed bereikbaar zijn met de trein, kun je natuurlijk ook een leuke roadtrip maken met de auto. Al is een treinreis wel duurzamer en relaxter. Niemand die op de weg hoeft te letten. Gewoon samen genieten van het schitterende landschap, terwijl jullie op weg zijn naar de volgende twee romantische, Italiaanse steden.

Val d’Orcia

Het plaatsje Val d’Orcia herinnert de hopeloze romantici onder ons waarschijnlijk aan films als Letters to Juliet en Under the Tuscan Sun. Je waant je hier echt als de hoofdrolspeler in één van deze films. Val d’Orcia staat vooral bekend om het oneindige, groene landschap met heuveldorpjes. Het is even heel iets anders dan een drukke stad als Rome. In Val d’Orcia kom je meer tot rust en geniet je echt van elkaar. Oh, en van de wijn en kaas natuurlijk! Vooral de kaas schijnt hier goed te zijn. Als echte kaaskop uit Nederland wil je dat proeven.

 

Montepulciano

Ben je genoeg uitgerust in Val d'Orcia? Vertrek daarna dan naar de volgende stad vlakbij Florence. Montepulciano is ook niet ver van Val d’Orcia. Dus combineer deze steden lekker met elkaar. Dan bezoek je ook meteen een leuke, verborgen stad vol gekleurde huisjes in kleine, schattige straatjes. Heel Instagrammable ook! Montepulciano is echt een stad waar je moet wandelen, bijvoorbeeld door de Il Corso. Stop tussendoor vooral even bij een koffietentje of één van de kleine winkeltjes, waar ze zelfgemaakte sieraden, keramiek, kunst en eten verkopen. Wil je eindigen met een mooi uitzicht? Ga dan naar Veduta Panoramica. Hier heb je een mooi uitzicht over het Toscaanse platteland. De mooiste plaatjes schiet je daar natuurlijk tijdens de zonsondergang.

 

Bron: caitypfohl.com, saltinourhair.com
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top