Travel

Dit zijn de 5 meest instagrammable plekken in de Provence

Dit zijn de 5 meest instagrammable plekken in de Provence

Als je houdt van zon, prachtige bloemenvelden en rosé, dan moet je deze lente of zomer zeker naar de Provence in Frankrijk. Al is het alleen maar vanwege de vele fotoplekjes voor de ‘gram

#1 - De échte Arc de Triomphe

Iedereen kent wel de Arc de Triomphe in Parijs, maar wist je dat de originele Arc de Triomphe in de Provence staat? Dit authentieke monument uit de Romeinse tijd vind je in het kleine stadje Orange en staat slechts op tien minuten loopafstand van het centrum. Als je hier trouwens toch bent, kun je meteen even een kijkje nemen bij het mooie, historische amfitheater.

#2 - Saint Paul de Vence

Saint Paul de Vence wordt vaak het mooiste dorpje van de Provence genoemd. En wij snappen wel waarom! Met al die historische gebouwen, smalle straatjes en her en der trappetjes is het de perfecte plek voor nieuwe Instagramfoto’s! Loop ook zeker over de stenen stadsmuur voor een mooie uitkijk over de Provence.

#3 - La Ciotat

Een ander historisch stadje in de Provence is La Ciotat. Dit stadje ligt meer langs de haven, waar je sowieso de vakantie vibes krijgt. Neem lekker een glas rosé met uitzicht op het strand en de zee. En maak daarna een wandeling door het historische deel met smalle, kronkelende straatjes en kerkjes.

#4 - Aix-en-Provence

Niet ver van La Ciotat vind je de historische studentenstad Aix-en-Provence. Als je graag op de foto gaat met een fontein, dan moet je hier zeker naartoe! Op deze plek vind je namelijk honderden prachtige fonteinen. Wie weet spot je trouwens tijdens je wandeling ook ergens de ‘bibliothèque nomade’, een boekenkast met zwerfboeken die je gratis mag meenemen. Al is het natuurlijk wel heel lief als je tóch iets achterlaat.

#5 - Zonnebloemen- en lavendelvelden

Tot slot een favoriet die waarschijnlijk op de bucketlist staat van veel reisliefhebbers: de lavendelvelden in de Provence! Al zijn ook de zonnebloemvelden een aanrader. Gelukkig liggen ze meestal vlakbij elkaar. Het beste moment voor een foto tussen de lavendelvelden is tijdens de zonsopgang of zonsondergang (ook wel bekend als golden hour). Voor de zonnebloemen kun je het beste ergens in de zomer naar de Provence. Dan staan ze op hun mooist.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top