Lifestyle

Vero: een trend of het nieuwe Instagram?

Vero: een trend of het nieuwe Instagram?

Misschien heb je er al iets over gehoord, de nieuwe social media app: Vero. Een applicatie die al langer bestond, maar sindskort is opgepikt en zelfs beschouwd wordt als 'het nieuwe Instagram'. Vero lijkt inderdaad op Instagram, maar heeft toch een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Weet jij nog niet zo goed wat je ervan moet vinden? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje! 

Net zoals op Instagram kun je via Vero foto's en video's delen. Maar ook op het gebied van muziek, films en series, boeken en bestemmingen kun je bij de app terecht. Je kunt namelijk een eigen playlist samenstellen en inspiratie op doen voor nieuwe muziek bij anderen. Op Vero kun je ook je favoriete films en series delen. Je kunt in de app laten weten wat je van een film of serie vond (en dat is handig als je een nieuwe serie zoekt om te kijken). Tot slot kun je via Vero ook chatten en berichten naar elkaar sturen. De app is (nog) gratis te downloaden voor iOs en Android.

 

Voordelen:

- Geen advertenties.

- Geen algoritme zoals op Instagram.

- Vero downgrade de kwaliteit van je foto's en video's niet, het maakt het juist beter.

-  Vero biedt de mogelijkheid om foto's up te loaden in landschap formaat (iets dat op Instagram niet mogelijk is).

- Je kunt je volgers indelen in close friends, friends, acquaintances en followers. Zo kun je goed indelen wie jouw content mogen zien.

- Je kunt via Vero ook inspiratie opdoen voor series, films, muziek, boeken en bestemmingen. Via de Vero 'collections' kun je de tips van anderen bekijken.

 

Nadelen:

- De eerste miljoen gebruikers kunnen de app gratis downloaden, daarna moeten gebruikers er voor gaan betalen.

- De laadtijd van de app is traag (door het aantal stijgende gebruikers).

 

 

Denk jij dat Vero alleen een trend is of denk jij echt dat dit Instagram zal gaan vervangen? Laat het ons weten!

Beeld: TrendAlert
Deel dit artikel
Back to top