Beauty

5 foutjes die we maken tijdens het zelfbruinen

5 foutjes die we maken tijdens het zelfbruinen

De zomer komt eraan!  En dan willen we natuurlijk een heerlijke bruine teint en het liefst niet pas aan het eind van de zomer. De oplossing? Zelfbruiner. Je hebt het vast wel eens gebruikt. Maar weet jij ook hoe je dit het best kunt gebruiken? Lees hier over de foutjes die je kunt maken tijdens het tannen van onze body’s.

#1 Een slechte voorbereiding

De meeste gemaakte fout die we maken is het niet voorbereiden van de huid. Zorg ervoor dat de huid schoon is voor het aanbrengen van de zelfbruiner. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een scrub te gebruiken. Tijdens een goede scrubbeurt worden dode huidcellen, onzuiverheden en oliën van je huid verwijderd. Zo kan de zelfbruiner nog beter worden aangebracht en krijg je een mooie egaal effect.

#2 Take your time

Snel voordat we naar een feestje gaan nog even zelfbruiner aanbrengen, is wat veel van ons doen. Maar dames take your time! Doordat je sneller je zelfbruiner wil aanbrengen word je slordig en maak je foutjes. Zo kan je bijvoorbeeld vaker over dezelfde plek gaan of delen vergeten.

#3 Verkeerde kleurtje

Hoe bruiner, hoe beter toch? Met deze gedachte staan we in de drogisterij, maar wees niet te ambitieus. Kies voor een kleur die twee à drie tinten donkerder is dan jouw eigen huid. Hierdoor lijkt het niet alsof je in de modder hebt gerold of een maand op vakantie bent geweest, maar krijg je een mooie sunkissed skin. Wil je nou toch een tintje donkerder gaan? Breng de zelfbruiner dan een paar dagen achter elkaar aan. Zo word de kleur vanzelf versterkt.

#4 Rustig aan!

Na dat we onze zelfbruiner hebben aangebracht gaan we vaak meteen op pad. We trekken onze strakste skinny jeans aan en daar gaan we. Doordat we strakke kleding aan doen of met bijvoorbeeld een handdoek hard over ons lijf wrijven ontstaan er vlekjes of strepen. Zorg er daarom voor dat je minstens een uur na dat je de zelfbruiner hebt aangebracht, losse en zachte kleding aandoet.

#5 Puntje op de i

Nadat je na het aanbrengen rustig een filmpje bent gaan kijken en de zelfbruiner hebt laten intrekken. Is het tijd om aan de finishing touches te gaan beginnen. Smeer je lichaam in met een body cream, butter of lotion. Hierdoor krijgt je huid een mooie glans en lijkt je huid nog bruiner! 

Heb jij nog meer goede tips voor het gebruiken van zelfbruiner?

Beeld: iStock, Instagram: @blakelively
Deel dit artikel
Back to top