Lichaamsverzorging

9 x bodycare hacks voor een stralende huid

9 x bodycare hacks voor een stralende huid

We willen allemaal die mooie glow, maar we vergeten er vaak moeite voor te doen of we hebben er simpelweg geen tijd voor. Vooral in de ochtenden kan het lastig zijn om een volledige skincare routine uit te voeren voor je de deur uit stapt. 

Toch zijn er makkelijke manieren om wél met een mooi velletje te hebben zonder dat het heel erg lang duurt. Hieronder delen we negen skincare hacks voor je lichaam om die mooie glow te krijgen en te behouden. 

Vochtinbrengende crème 

Een bekende tip, maar de trick is juist om het goedje direct na het douchen op te smeren als het lichaam nog een beetje vochtig is. Je huid neemt de lotion dan beter op en het is makkelijker om je huid in te smeren als deze nog een beetje nat is. 

Kokosnootolie

Gebruik kokosnootolie als 'scheergel'. Het is een natuurlijk product wat de huid zacht maakt en het tegelijkertijd hydrateert. Nog een pluspunt: het ruikt ook nog eens heerlijk.

Body make-up

Je kunt je eigen body make-up creëren door je bodylotion te mixen met je foundation. Voor een meer bronzy effect kun je een foundation kiezen die twee tinten donkerder is. 

Bodylotion op je handen en voeten

Breng bodylotion of handcrème aan op je handen en voeten en doe er voor 20-30 minuten een sok omheen. Op deze manier wordt de lotion opgewarmd waardoor het goedje beter in je huid kan trekken. 

Gooi je 'miskopen' niet weg

Als je een (dag)crème koopt waar je in eerste instantie niet echt fan van bent, gooi deze dan niet weg maar gebruik hem in plaats van voor je gezicht, voor je lichaam. Weggooien is zonde!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Gebruik body oil voor die extra glow 

Als je een avondje gaat stappen en je een beetje huid laat zien, is het een goede tip om body oil te gebruiken. Je kunt je lichaam hiermee insmeren voor wat extra glans. Voor een echt stralende huid kun je het ook mengen met een vloeibare highlighter. 

Vergeet je nek en handen niet

Nadat jij je gezicht hebt ingesmeerd met dagcrème of zonnebrandcrème, veeg dan de restjes van het product wat is overgebleven op de huid van je nek en je handen. Deze plekjes worden vaak vergeten maar hebben ook hydratie en verzorging nodig. 

Weg met ingegroeide haartjes 

Om op een natuurlijke manier van ingegroeide haartjes af te komen, kun je eerst je huid exfoliëren: dit is het losweken van dode huidcellen. Een product met exfoliërende werking bevat werkzame ingrediënten die de dode huidcellen sneller verwijderen. Na het exfoliëren, kun je een dry brush gebruiken en daarna overgaan tot het epileren van de haartjes.

Wassen van gezicht en lichaam na conditioner

Na je haar te hebben gewassen en conditioner te hebben gebruikt, is het belangrijk om je gezicht en lichaam nog een keer goed te wassen. Dit is om te voorkomen dat er nog resten van de conditioner op je huid overblijven. 

Nog een tip: olijfblad is een hele goede manier om je lichaam en huid gezond te houden. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top