Oogmake-up

Dé tips om mascara perfect aan te brengen

Dé tips om mascara perfect aan te brengen

De eeuwige zoektocht naar de perfecte mascara, dat komt je vast wel bekend voor. Maar stop met zoeken, want wij hebben nu écht een hele goede gevonden. Namelijk de Volume Million Lashes Fatale mascara van L'Oréal Paris. En niet alleen wij vinden dat. Ook jullie en Doutzen Kroes, zoals je in onze vlog kon zien, vinden deze mascara het einde. Maar er valt ook veel te winnen op het gebied van het aanbrengen van mascara en daarom lees je hier de beste tips! 

De Volume Million Lashes Fatale mascara zorgt namelijk voor perfecte separatie en intens zwarte wimpers met lekker veel volume. Eigenlijk alles wat we verlangen van een mascara. Wat we niet willen? Klontjes of een mascara die afgeeft en ons panda oogjes bezorgt. En dit doet Volume Million Lashes Fatale daarom ook niet. Maar zelfs een goede mascara kan een nóg beter resultaat geven als je deze goed aanbrengt.

Dé tips voor het aanbrengen van mascara

Zo breng je je mascara perfect aan

1. Gebruik een wimperkrultang om jouw wimpers te krullen. Doe dit altijd vóórdat je mascara aanbrengt en op schone wimpers. Je wilt natuurlijk niet dat je wimpers afbreken!

2. Breng mascara vanuit het midden naar buiten op je wimpers aan en maak daarbij een zigzaggende beweging. Zo zorg je ervoor dat alle wimperhaartjes worden meegenomen.

3. Vergeet de buitenste wimpers in je ooghoeken niet! Deze geven je ogen expressie. De buitenste wimpers kun je met het puntje van je borsteltje bereiken.

4. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar breng ook mascara aan de bovenkant van je wimpers aan. Dit zorgt voor betere hechting van de mascara aan de wimpers! 

5. Breng vooral geen mascara aan wanneer je gehaast of gestrest bent. Neem de tijd! Maak langzame bewegingen en kam de wimpers vanaf de wortel tot de topjes helemaal uit. Wanneer je snelle bewegingen maakt, mis je wellicht de uiteinden van je wimpers. Zonde!

6. Extra tip: voor extra lengte zonder te dikke mascara lagen kan je bij een tweede laag ook alleen de puntjes van de wimpers aanzetten, bij voorkeur op licht opgedroogde wimpers.

Dé tips voor het aanbrengen van mascara

 

Nóg meer tips

Tot zover de techniek, maar er valt ook genoeg te winnen op het gebied van het onderhouden van je mascara. Je leest hieronder nog een aantal tips:

- Maak een draaiende beweging wanneer je het borsteltje uit de mascara haalt en wanneer je het er weer terug instopt. Zo voorkom je dat je lucht erin pompt en dat je mascara uitdroogt.

- Houd jouw mascara schoon! Met een beetje vaseline op een wattenstaafje maak je de rand vrij van opgedroogde mascara(klontjes) en voorkom je dat deze in de mascara terecht komen.

- Zit er teveel mascara op jouw borsteltje? Veeg de overtollige mascara af aan een tissue in plaats van het randje van jouw mascara.


Heb jij de Volume Million Lashes Fatale mascara al geprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top