Gezichtsverzorging

Geweldige skincare routine tips voor het najaar

Geweldige skincare routine tips voor het najaar

We knipperden even met onze ogen en de zomer is weer foetsie. Net zo snel als ze gearriveerd was, is ze weer verdwenen. Inmiddels is de herfst een aantal dagen geleden officieel van start gegaan. Maar niet getreurd, want de wisseling van het seizoen geeft juist de mogelijkheid om jouw skincare routine weer nieuw leven in te blazen. We geven hier vijf tips waarmee je het najaar stralend tegemoet gaat!

 

Sla flink wat hydraterende maskers in

Ze zijn jouw beste vriend tijdens de seizoensverandering. Hydraterende maskers geven je huid bescherming bij het verliezen van jouw zomerkleur, ten tweede helpen deze producten bij het vasthouden van de elasticiteit van het gezicht.

 

Geef jezelf een gezichtsmassage

Een gezichtsmassage stimuleert de bloedcirculatie en celvernieuwing, waardoor de huid soepel en relaxter aanvoelt. Hoe je het beste te werk kunt gaan lees je hier, puntje drie. Om soepelere massagebewegingen te maken kun je eventueel wat natuurlijke olie gebruiken.

 

Kies voor crèmes met een rijke formule

Zeg de gel achtige crèmes vaarwel en schaf producten met een rijkere formule aan. In het najaar heeft je huid door de koudere weersomstandigheden baat bij een volle crème. Lees hier meer over hoe je jouw zomerhuid klaar maakt voor de herfst!

 

Geef extra aandacht aan het gebied rondom de ogen

Dat de ontspannende vakantie voorbij is zien we vaak direct aan het gebied rondom de ogen; wallen, donkere kringen, ze zijn weer terug helaas… Smeer deze area om de schade te beperken daarom goed in met een voedende oogcrème. En vergeet niet de nodige acht uurtjes slaap te pakken! (Dit raden we overigens aan voor elk jaargetijde.)

 

Probeer iets nieuws!

Het is een schrale troost met de koude dagen in het verschiet, maar hoe leuk is het om weer allemaal nieuwe dingen uit te proberen? Een nieuwe crème, een andere gezichtsreiniger, een nieuwe masker. Trouwens, over maskers gesproken, ben je al bekend met multimasking? Echt een geniale beautytrend. Ook dit kun je nu gaan uitproberen. Zoveel leuke dingen!

Heb jij nu stiekem ook een beetje zin gekregen in de herfst? Lees hier ook wat de beauty trends worden deze herfst!

 

Beeld: iStock, Instagram @lorealskin
Deel dit artikel
Back to top