Oogmake-up

Door deze fouten benadruk je jouw donkere kringen

Door deze fouten benadruk je jouw donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen, we hate them. Met alle macht proberen we ze te camoufleren, maar zonder het te weten kunnen we ze juíst benadrukken door bijvoorbeeld het gebruik van een verkeerde oogcrème of concealer. Of simpelweg door het gebrek aan vitamine of voldoende slaap. Je vindt hieronder een lijst met vijf fouten die jij misschien ook maakt en nog belangrijker, hoe je deze missers kunt vermijden.

1. Een te donkere of the lichte concealer

Je huidskleur verandert het hele jaar door vanwege verschillende weersomstandigheden, wat betekent dat je ook van tijd tot tijd een andere concealerkleur nodig hebt. Het is overigens beter om een variant te gebruiken die een tikkeltje lichter is dan de tint van je huid. Maar let op: niet te licht, want hiermee benadruk je de boel juist.

2. Je eet teveel zout

Yup, teveel zout nuttigen kan donkere kringen onder de ogen tot gevolg hebben. Probeer je zoutinname daarom te verminderen, ook omdat dit in het algemeen beter is voor je lichaam.

3. Je gebruikt een verkeerde oogcrème

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten oogcrèmes verkrijgbaar, de één is wat beter dan de ander als het ’t bestrijden van donkere kringen aangaat. Welke soort je het beste kunt gebruiken? Met een oogcrème die vitamine k bevat wordt de zichtbaarheid van aders rondom de ogen verminderd, dus die moet je hebben! 

4. Niet genoeg groenten en fruit eten

Een tekort aan vitaminen is vaak te herkennen aan donkere kringen om de ogen. Wellicht overbodig om te zeggen, maar zorg er daarom voor dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt om je vitaminepeil intact te houden.

5. Uitgelopen mascara en eyeliner

Einde van de werkdag in de spiegel kijken en een paar panda-ogen die je plots aanstaren. Dit kan het gevolg zijn van uitgelopen mascara en/of eyeliner. Check regelmatiger of alles nog netjes op z’n plek zit. En gebruik bij voorkeur long lasting make-up. Dit loopt minder snel uit.

HEB JIJ OOK LAST VAN DONKERE KRINGEN? ZO JA, WAT DOE JIJ OM DIE KRENGEN TE BESTRIJDEN? LAAT HET ONS HIERONDER IN EEN REACTIE WETEN!

Deel dit artikel
Back to top