Gezichtsverzorging

Help de droge huid de winter door met olie

Help de droge huid de winter door met olie

Ook al hebben we, tot nu toe, geen al te strenge winter, toch zul je gemerkt hebben dat je huid droger is dan in de zomer. Logisch, want de verwarming staat hoog, we drinken minder, stappen onder een te warme douche en de temperatuur buiten is toch behoorlijk fris. Het resultaat van die winterse invloeden kan zijn dat jouw huid droog en ruw aanvoelt, schilfertjes krijgt en rood oogt, helemaal niet fijn en soms ook echt pijnlijk. Gelukkig kun je er iets aan doen, bijvoorbeeld door andere producten te gebruiken dan in de lente en zomer.

Glow like J.Lo! Jennifer Lopez is een groot fan van avocado- en rozebottelolie, het houdt haar huid heel mooi!

 

Olie is key!

Een veelgehoord misverstand is dat je de huid moet hydrateren als hij droog is, dat is alleen maar voor een gedeelte waar. Iedere huid heeft behoefte aan hydratatie, zelfs een huid die vettig is, maar een droge huid heeft meer nodig dan de zoveelste hydraterende creme of serum. Die droge, ruwe, rode en kriebelig aanvoelende huid heeft nl. ook lipiden ofwel vetten nodig. Die lipiden zorgen ervoor dat de huidbarriere gerepareerd wordt, die barriere zorgt er nl. voor dat het vocht in de huid blijft en dat zorgt weer voor een huid die voller oogt, fijn aanvoelt en langer jong blijft. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Lipiden dus! Het is vrij simpel om dit aan jouw gezichtsverzorgingsroutine toe te voegen, kies bijvoorbeeld in de herfst en winter voor een speciale gezichtscreme voor de droge huid met goede plantaardige oliën en gebruik die op de plaatsen waar het nodig is, dat mag ook best plaatselijk. Of gebruik eens een gezichtsolie, gewoon direct op jouw schone huid of eventueel gemengd door een creme, dat maakt al zoveel verschil. Zorg er wel voor dat de huidolie van goede kwaliteit is, liefst helemaal plantaardig is en dat deze niet teveel parfum bevat. Je hoeft niet bang te zijn voor glibberpartijen of een extreem shiny gezicht, je gebruikt nl. maar enkele druppels en de oliën zijn tegenwoordig zo fijn, ze trekken supersnel in de huid. Olie is dus het toverwoord om een droge huid te bestrijden, aan een hydraterende creme heb je echt niet genoeg als je er last van hebt. Toch zijn er nog wel een aantal andere punten waarop je zou kunnen letten om te voorkomen dat jouw huid deze winter droog en ruw wordt.

 

Mild reinigen

Veel gezichtsreinigers drogen de huid uit en dat wil je natuurlijk juist niet als je huid toch al droog is. Kies daarom in de winter liever voor een reiniger in creme, balsem of olievorm, dat is veel zachter voor de huid en maakt de huid toch goed schoon. Check ook even over jouw reiniger SLS/SLES bevat, dat zijn bekende uitdrogende ingrediënten en ook producten die heel erg schuimen kun je beter mijden.

 

Koude douche

Niet letterlijk hoor…dat wil ik je niet aandoen, maar het is wel verstandig om niet te lang en te warm te douchen omdat het warme water en de stoom de huid nog meer uitdroogt. Om te zorgen dat dit niet gebeurt is het verstandig om direct na het douchen de huid in te smeren met een verzorgende creme en body creme, liefst als deze nog wat vochtig is.

kies wel voor een hoogwaardige, plantaardige olie en gebruik niet teveel

 

Bescherm de huid

De huidbarriere beschermt de huid, maar als het buiten guur, nat en winderig is, dan is het heel belangrijk om de huid extra te beschermen met een voedende dagcreme. Is het extreem guur, dan kun je het beste een laagje vaseline aanbrengen om te huid als het ware te isoleren, maar dat doe je natuurlijk alleen als je echt veel en lang buiten bent omdat vaseline wel erg plakt en glimt. Gelukkig is dat niet het geval met de nieuwste cremes met lipiden, die kun je zelfs prima onder je make-up gebruiken, dat is wel zo fijn.

 

Kortom, olie is zeker niet zo eng als het lijkt, het is juist heel gunstig voor de droge (winter) huid, haal eens een flesje in huis en probeer het eens, je zult versteld staan van het resultaat!

Deel dit artikel
Back to top