Haarverzorging

8x voeding waar jouw haar blij van wordt

8x voeding waar jouw haar blij van wordt

Wist je dat je haar je algemene gezondheid reflecteert? Inderdaad: als je gezond eet dan is dit terug te zien in je lokken. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal een mooie, zachte en glanzende haarcoupe. Wij zetten daarom 8 etenswaren op een rij die jouw haren een gezonde boost geven.
 

Perziken

Deze fruitsoort zit bomvol met de voedingsstof biotine. Resultaat? Het geeft de haargroei een boost en laat het stralen.
 

Wortelen

Wortelen zitten vol met vitamine A en betacaroteen. Deze stofjes zorgen ervoor dat haaruitval vermindert wordt en je coupe, bij regelmatig eten, op lange termijn voller wordt.
 

Zoete aardappel

Deze oranje variant van de aardappel helpt een schilferige hoofdhuid voorkomen, dit mede door de vitamine A en betacaroteen.
 

EiereN

Eieren zijn verrijkt met mineralen zoals zink, selenium, zwavel en ijzer. Met name de ijzerstoffen dragen bij aan het brengen van zuurstof naar de haarzakjes, waardoor deze gezond blijven en je haren dus mooier uitkomen.

Voeding voor stralend haar

Het haar van Doutzen danst
 

Linzen

Klein maar krachtig! Deze peulvruchten zitten vol met ijzer en zink en helpen je haren glanzend te houden. 
 

Blauwe bessen

De vitamine C en anti-oxidanten helpen je haar glanzend en gezond te houden. En laten we eerlijk zijn: they are freaking delicious!
 

Vette vis

Denk aan zalm, makreel en forel. De omega-3 vetzuren zorgen voor super glanzend en vol haar. Daarnaast houden deze vissoorten je hoofdhuid gezond. Onze lichamen kunnen deze vetzuren zelf niet aanmaken, wat deze vis eigenlijk een onmisbare schakel in jouw persoonlijke schijf van vijf maakt.
 

Walnoten

De biotine en vitamine E beperken DNA-schade aan je lichaamscellen en helpen dus ook je haren te beschermen. Resultaat? Minder haaruitval en gespleten punten. De walnoot bevat tevens het mineraal koper, wat je haarkleur meer diepte geeft.

Voeding voor stralend haar

Liya Kebede Diet en Doutzen

Deel dit artikel
Back to top