Travel

5 x de allermooiste bruggen ter wereld om op je 'to visit' lijstje te plaatsen

Wie gaat er nou niet graag op vakantie? Misschien heb je inmiddels al flink wat landen bezocht en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je volgende tripjes of kijk je gewoon graag naar mooie dingen. Voor jou hebben we dit artikel gemaakt.

Natuurlijk zijn eten, cultuur, gebouwen en shopmogelijkheden belangrijk tijdens een vakantie maar heb je al eens stilgestaan bij mooie bruggen? Wij hebben de vijf meest mooie exemplaren ter wereld voor je verzameld en op willekeurige volgorde voor je geplaatst. 

Kijk mee en raak geïnspireerd voor je volgende reis!

1. Pont du Gard in Vers-Pont-Du-Gard - Frankrijk
Gelegen in de buurt van Avignon en Nimes is dit prachtige van oorsprong aquaduct te vinden. De bijzondere brug is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en staat nog steeds overeind. Ik heb deze brug met eigen ogen gezien en vond 'm absoluut adembenemend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aurélie (@aurelydiac) op

2. De Vrijheidsbrug in Budapest - Hongarije
Deze gotische brug verbindt de twee delen van Budapast aan elkaar en is niet te missen als je een bezoekje brengt aan de Oost-Europese stad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fruzsina Besenyei (@fru.bes) op

3. De Kintai brug in Iwakuni - Japan
Het is alsof de brug rechtstreeks uit een sprookje komt: deze van hout en stenen gebouwde boogjesbrug werd in 1673 gebouwd. Gelegen aan de voet van de berg Yokoyama is het één van de bekendste plekken in Japan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sunny Yang (@pei3yang.photo) op

4. De Golden Gate Bridge in San Francisco - VS
Misschien wel de bekendste uit het rijtje maar absoluut haar notering waard. In 1937 werd de brug gebouwd en is op dit moment de bekendste herkenningspunt van de tech-stad in de VS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marie Dippel (@marie.dip) op

5. De Stari Most brug in Mostar - Bosnië
Deze brug gaat over de Neretya rivier en zorgt voor een verbinding van de twee delen van de stad Mostar. Stari Most betekent letterlijk 'oude brug' maar zo oud is de huidige brug (helaas) niet. In de jaren '90 werd de originele en 400 jaar oude brug verwoest tijdens de oorlog in die regio. Toch maakt dat de huidige brug niet minder mooi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amanda Bastos (@amandambastos) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top