Travel

Deze app gaat voedselverspilling tegen en wij zijn fan

Ben jij een fan van lekker eten en eet je wel eens buiten de deur of bestel je af en toe wat... Dan ben je zeker niet de enige! Maar, wat nou als we jou eens zouden vertellen dat er ook een goedkopere manier is om dit aan te pakken, die ook nog eens voedselverspilling tegengaat! Heerlijk eten voor een fijn prijsje en je helpt de ondernemer er ook nog eens mee om van het overtollige eten af te komen. Klinkt als muziek in de oren, toch? Wij delen deze geweldige ontdekking natuurlijk graag met je.

Restaurants, banketbakkers en viszaken schotelen dagelijks de lekkerste dingen voor, maar er gaat jammer genoeg ook een hele boel de vuilnisbak in. Veel producten zijn vers en kunnen dus niet langer dan één dag bewaard worden en als het niet verkocht wordt, dan zit er niks anders op dan het weg te gooien. Zonde natuurlijk! Dat dachten de bedenkers van Too Good To Go ook, dus hebben ze er iets op verzonnen.

Too Good To Go is een app die voedselverspilling tegengaat op een hele creatieve manier. Je zoekt in de app welke restaurants in de buurt er meedoen en je kan gelijk aan de slag. Elke dag kan je coupons kopen van verschillende ondernemingen die zijn aangesloten bij Too Good To Go. Een coupon kost rond de vijf euro en er zijn er natuurlijk maar een beperkt aantal per dag. In de app staat aangegeven rond welke tijd jij jouw eten kan ophalen (vaak is dat na sluitingstijd) en zodra je aankomt staat er een heerlijk voedselpakket voor je klaar. Je weet van tevoren niet wat je gaat krijgen, maar je hebt natuurlijk wel een keuze in bijvoorbeeld het restaurant dat je kiest. Ga je voor een sushitent, dan kan je verwachten dat je met een paar heerlijke maki's thuiskomt. 

De app is gratis en echt iedereen mag er gebruik van maken. Het bedrijf werkt al samen met heel veel ondernemingen in Den Haag en Amsterdam en in de loop van het jaar willen ze uitbreiden naar de meeste steden van Nederland . Je kan zoveel coupons kopen als je wil, zolang de voorraad strekt. Wij raden je aan om in de ochtend de app af te speuren, want de kans dat je vindt wat je zoekt is dan natuurlijk het grootst. 

Klik hier om de app te downloaden voor IOS en hier om het te downloaden voor Android. 

Beeld: Too Good To Go, Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top