Travel

Dit zijn de leukste Europese steden die te bereiken zijn met de trein

Dit zijn de leukste Europese steden die te bereiken zijn met de trein

Op vakantie gaan, is één van de dingen die wij het allerliefste doen. Er lekker even tussenuit met familie of vrienden en even ons verstand op nul. Je kan ultiem genieten en jezelf weer helemaal opladen. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk en vooral zo goedkoop om een vliegticket naar jouw favoriete bestemming te boeken. Maar heb je wel eens gedacht om met de trein te gaan?

Wij delen met jou de leukste steden in Europa die te bereiken zijn met de trein. Het fijne van het reizen met de trein is dat er geen ellelange wachtenrijen zijn, zoals bij een luchthaven, en dat je gewoon op je dooie gemakje aan je avontuur kan beginnen. Je vermijd stress van verdwaalde paspoorten en boarding tickets die zoek zijn geraakt, je hoeft geen kleine mini varianten shampoo en conditioner in een doorzichtig, veel te klein, zakje te frummelen, maar je kan zonder peentjes te zweten jouw welverdiende vakantie inluiden.

1. Antwerpen

In minder dan 2 uur sta je in de adembenemde stationshal van Antwerpen. Deze stad is ideaal voor een stedentrip. Het is makkelijk (en snel) te bereiken en je hoeft niet over te stappen in het buitenland. Heerlijk, want zo kan je lekker rustig aan, zonder stress, je vakantie beginnen. Het voordeel van een treinreis naar Antwerpen is dat een treinticket slechts €58 kost. Dit is zonder kortingen dus als je een ov-kaart hebt waarmee je in Nederland gratis rijdt of 40% korting hebt, is het nog voordeliger. Er zijn genoeg vertrek- en aankomsttijden beschikbaar dus ook daar hoef je niet over te stressen. Ik zou zeggen, waar wacht je nog op?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

2. Parijs

De Thalys, een hogesnelheidstrein, brengt je in slechts drie uur en twintig minuten naar de stad van de liefde: Parijs. Hoe leuk is het om samen met je geliefde naar deze Franse stad af te reizen? Je voorkomt lange wachttijden bij de douane en ontloopt het meest gevreesde, en één van de drukste, kruispunten in Parijs. Wat een pluspunt is aan reizen met de trein is dat je niet zelf te rijden hoeft dus energie kan besparen voor de vakantie die komen gaat. Je voorkomt stress over een opeens verdwenen paspoort, je hoeft geen rekening te houden met boarding passen en je hoeft niet uren in de rij van de douane te staan. Ideaal toch? Je kan heerlijk samen met je geliefde ontspannen en genieten van het feit dat jullie gereden worden. Zo heb je drie uur de tijd om heerlijk, al turend uit het raam, muziek te luisteren of vast te kijken naar welke restaurantjes jullie eventueel willen bezoeken. In de maanden februari en maart reis je het meest voordelig en heb je al een retourticket van €70,-.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ♡ MARINA | Travel & Style ♡ (@mariwka) op

3. Berlijn

In iets meer dan zes uur brengt de internationale trein je via Osnabrück en Hannover naar één van de hipste steden van Europa: we hebben het natuurlijk over Berlijn. Het is misschien iets langer dan de gemiddelde treinreis, maar dan ben je ook in het Oostelijke deel van Duitsland en tevens heel dichtbij Polen. Het voordeel van deze trein is dat je niet hoeft over te stappen, maar daardoor duurt het wel iets langer dan wanneer je een trein kiest met één of meerdere overstappen. Voor het optimale relax gevoel is het fijn dat de optie zonder overstap bestaat. Een retourticket kost je €78,- euro, wat niet veel is, want wanneer je gaat vliegen ben je meer dan het dubbele kwijt. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je van tevoren een stoel reserveren. Dit kost €4,- en zorgt ervoor dat je gegarandeerd kan zitten, want in deze trein is het nog wel eens mogelijk dat je (een deel) moet staan, omdat er geen stoelen beschikbaar zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Joicy Muniz (@joicymuniz) op

4. Londen

Sinds april 2018 is het al mogelijk om vanaf Londen rechtstreeks met de trein naar Amsterdam te reizen. Januari 2020 is het dan eindelijk zo ver. De langverwachte treinverbinding is een feit. Vanaf dan kunnen wij ook rechtstreekts vanuit Amsterdam de Eurostar nemen naar The City of London. Een lang gekoesterde droom die in vervulling gaat. Hiervoor was het al wel mogelijk om met de trein naar Londen te gaan, maar dan moest je overstappen in Brussel. Dat is nu verleden tijd. In ongeveer vier uur brengt de Eurostar je naar de Engelse hoofdstad. Er wordt gezegd dat deze treinrit een serieuze concurrent van het vliegtuig gaat worden. Het is snel te bereiken én beter voor het milieu. Een enkele ticket heb je al vanaf €59,-. Het is misschien wat duurder dan een vliegticket bij een goedkope vliegmaatschappij, maar je voorkomt alle wachttijden die gepaard gaan met vliegen én hoeft geen treinkaartjes te boeken van het vliegveld naar het centrum van Londen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TRAVEL ✈ | FASHION | INSPO (@carokarmann) op

5. München

De trein naar München is misschien wel een van de langste, zonder overstap, als je vanaf Amsterdam Centraal vertrekt. Er zijn wel andere, kortere treinen, maar dan moet je minimaal één keer overstappen. De trein zonder overstap naar München is een nachttrein en rijdt je in negen uur naar de plek van bestemming. Een retourticket is relatief goedkoop als je dit vergelijkt met andere steden die dichterbij liggen. Je betaalt voor de heen- en terugreis namelijk €80,-. Wat zeer aan te raden is, is vantevoren een stoel reserveren. Je zit een lange tijd in de trein, en het is 's avonds laat, dus de hele rit staan, wil je niet. Je kan ook een slaapplek reserveren, maar dit is iets duurder. Je bent dan wel heerlijk uitgerust als je aankomt op de plek van bestemming. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @hotspotsmunich op

6. Brussel

In anderhalf uur brengt de Thalys je van Schiphol naar de Belgische hoofdstad Brussel. Als je de trein neemt vanaf Rotterdam ben je nog korter onderweg. Dan duurt de treinreis maar een uur en tien minuten. Over het algemeen wordt er vanuit Nederland vooral gereisd naar de steden Antwerpen, Gent en Brugge. Brussel is minder in trek, maar toch minstens zo leuk om te bezoeken. Een retourticket kost slechts €50,-. Voor een weekendje weg is deze stad in ons buurland ideaal. Je bent heel weinig tijd kwijt aan de heen- en terugreis dus je kan volop genieten van wat Brussel allemaal te bieden heeft, en dat is een hoop. Het is zelfs zo dichtbij dat je er een dagje van zou kunnen maken, want binnen Nederland kan je ook zo een uur tot anderhalf uur in de trein zitten om een leuke stad te bereiken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ▪️ Sophie ▪️ (@sophievdvoort) op

7. Keulen

In iets minder dan drie uur brengt de internationale trein je naar de Duitse stad Keulen. Je hoeft niet over te stappen dus je kan drie uur lang heerlijk genieten en al je zorgen vergeten. De perfecte tijd om een gedownloade film of wat afleveringen van een serie te kijken. De tijd vliegt voorbij, want voor je het weet sta je in Keulen. Vertrek je vanuit Arnhem dan ben je nog minder tijd kwijt aan de reis, want vanaf deze stad ben je slechts anderhalf uur onderweg. Woon je in het hoge Noorden van ons land? Dan is het aan te raden om een Nederlandse intercity te pakken richting Keulen. Het scheelt veel tijd, en geld, en ook hier hoef je niet over te stappen. Genoeg mogelijkheden dus waar wacht je nog op?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maureen Powel (@maureenpowel) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top