Travel

Deze hotspots getipt door locals mag je niet missen in Maastricht

Deze hotspots getipt door locals mag je niet missen in Maastricht

Wil je een vakantiegevoel beleven in eigen land? Dan is Maastricht de perfecte bestemming voor een weekendje weg. De culinaire stad heeft enorm veel te bieden. Niet alleen heerlijke healthy hotspots, maar ook de beste restaurants en eetcafés, gezellige terrassen en fijne barretjes. Een avondje borrelen wil je hier dan ook niet overslaan!

Op zoek naar vintage winkels, kunst en design? Dan zit je in de hippe buurt Wyck helemaal goed. In het kleine maar gezellige centrum van Maastricht vind je niet alleen bekende ketens, ook zijn er veel kleine straatjes met boetiekjes en 'locale winkeltjes'. Perfect voor een weekendje shoppen dus. Op naar het zuiden van ons land! 

Welke hotspots je beslist niet mag overslaan, hebben wij alvast voor je uitgezocht. Allemaal aanraders van locals en die geloven wij maar al te graag. 

1. Hotel The Dutch

Slapen doe je in stijl bij Hotel The Dutch. En dat wil je, want na een dag rondstappen door Maastricht zoek je een plek om te ontspannen. Het mooie nieuwe designhotel The Dutch voldoet aan alle ingrediënten voor echte design- en interieurliefhebbers. Met een kleurenpalet van mintgroen, babyroze en zachtblauw en hier en daar een flamingo waan jij je bij The Dutch in een tropisch eighties paradijs. Met vijftig uniek ingerichte kamers is er voor ieder wat wils. Zin in glitter en glamour? Dan kies je voor de discokamer, inclusief roze bad middenin de kamer en ronddraaiende discobol. Willen we!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door not your ʎɹɐuᴉpɹo hotel (@hotel_the_dutch) op

2. De Brandweerkantine

Bij de Brandweer kun je terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner of koffie met zoets. Op de kaart vind je lekkere soepen, broodjes en heerlijke huisgemaakte drankjes, zoals een verfrissende muntlimonade. Op het avondmenu staan vertrouwde gerechten waar ook de vegetariër voor een smakelijke hap kan aanschuiven. In dit relaxte café kun je de hele dag terecht voor een warm welkom. Wel zo fijn: indien je met kids een bezoekje aan Maastricht brengt, is er ook een leuke speelhoek met oldskool speelgoed voor de kleintjes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @miss_okapi op

3. Lumière Cinema Restaurant Café

Beslist niet overslaan in het Sphinxkwartier: Lumière Cinema Restaurant Café in een voormalig fabrieksgebouw aan de historische haven 't Bassin. Hier vind je een filmtheater met de beste art house films, perfect voor een middag of avond ontspanning en vermaak. Op de eerste verdieping in een enorme industriële ruimte zit een geweldig restaurant en café, waar je beslist iets van het lunchmenu wilt proeven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lumière Cinema Restaurant Café (@lumieremaastricht) op

4. Kaboom Hotel

De prijs van een tweesterrenhotel met een vijfsterren-gevoel, dat vind je bij het Kaboom Hotel. Het fijne budgetboetiekhotel won in 2015 niet voor niets de prijs voor beste hotelconcept van het land. Elke kamer is voorzien van een kingsize bed, een regendouche en een smaakvol interieur naar de hand van interieurarchitect Roger Haan. Het historische pand van het hotel heeft hij in het interieur terug laten komen, zoals met het opvallende behang waar het verhaal van de stad Maastricht op afgebeeld staat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kaboom Hotel Maastricht (@kaboomhotel) op

5. Festen Maastricht

Hand op de knip, want in deze winkel wil je héél véél moois kopen. Je vindt er van alles: van fijne notebooks, kaarten, servies, hamamdoeken en kleurrijke plaids tot de leukste interieuraccessoires. Probeer dan maar eens met lege handen naar buiten te lopen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Festen | Winkel (@festenmaastricht) op

6. Le Marais Deux en Koffie bij Joost & Maartje

Toe aan koffie maar wil je wel door shoppen? Het kan allebei bij Le Marais Deux en Koffie Bij Joost & Maartje. Bij de conceptstore Le Marais Deux in het Jekerkwarier vind je fijne kleding en schoenen voor hem, haar én de kinderen. Maar ook vintage fietsen, meubels, kunst en megaleuke accesoires. Nu écht zin in een smakelijke cappuccino? Dan loop je binnendoor naar de buren: Koffie bij Joost & Maartje. In dit leuke koffiebarretje plof je neer in zelfgemaakte meubels en bestel je huisgemaakte broodjes en taartjes samen met je kop koffie of thee. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wij Maken Koffie (@wijmakenkoffie) op

7. Townhouse Hotel

Wanneer je het Townhouse Hotel in Maastricht binnenstapt, zul jij je direct thuisvoelen. Wat je kunt verwachten? Bij de receptie staat alvast een pan soep voor je klaar en het is zelfs mogelijk om een goudvis op je kamer te parkeren (ook af te halen bij de receptie). In de lobby is het huiselijk en gezellig, waardoor je zo een paar uur rustig een tijdschrift kunt lezen in één van de knusse hoekjes. De kamers zijn stuk voor stuk uniek en fijn ingericht met een mix van design en vintage. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Townhouse Hotel Maastricht (@townhousehotels) op

8. Café Zondag

Heerlijke tapas en een huiselijke sfeer, wat wil je nog meer? Dezelfde eigenaren als De Brandweer hebben ook met Café Zondag een succesnummer te pakken. Zo'n succes zelfs, dat het bij Zondag meestal tjokvol zit. Kom dus op tijd en schuif aan voor wat lekkers. Extra leuk: op vrijdag en zaterdag treden hier regelmatig dj's en bandjes op en kun je dus een dansje wagen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Maastricht (@visitmaastricht) op

9. Mr. Smith 

In deze nieuwe speak easy cocktailbar vind je all things fancy. Een perfect jazzmuziekje op de achtergrond en een industrieel interieur met klassieke touch: veel hout, Perzische kleden, mooie plafonds en ja, natuurlijk ook Chesterfields. Om binnen te komen bij deze charmante bar moet je even wachten voor de deur waarna je door één van de gastheren of -dames begeleid wordt naar een tafel of de benedenverdieping van het authentieke pand. Plof neer en bestel een heerlijke cocktail, die net als de bar zelf origineel en smaakvol is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mr. Smith (@mr.smithmaastricht) op

10. Hotel Monastère

Hotel Monastère vind je aan de Boschstraat in het hippe Sphinxkwartier. In deze opkomende buurt is het met de komst van steeds meer hotspots heerlijk vertoeven. Het hotel telt vijf panden en is omgebouwd van een voormalig klooster tot unieke slaap- en verblijfplaats. Na een vlugge incheck aan de uitnodigende walk-around-incheckbalie, snel je door naar je kamer. Wat je hier aantreft? Een kingsize bed met opvallend hoofdbord, een marmeren schouw, een indrukwekkend plafond, muren in poedertinten, unieke kunst, een Marshall speaker en een fijn badkamertje (wij noemen een bad op pootjes!) om in te vertoeven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hotel Monastère Maastricht (@hotelmonasteremaastricht) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top