Travel

In dit hotel kan je ontbijten met echte giraffen

Toen wij hoorden over Giraffe Manor werden wij meteen razend enthousiast. Waarom? Dit is een safari hotel in Kenia en een van de vaste inwoners zijn giraffen! Wat het nog leuker maakt, is dat ze heel vaak hun lange nek door het raam naar binnen zullen steken om een hapje mee te eten van je maaltijd.

The most fascinating thing about Giraffe Manor is its herd of resident Rothschild giraffe who may visit morning and evening,” staat er dan ook op de website van het hotel, thesafaricollection.com. Giraffe Minor is een van de vier hotels die horen bij The Safari Collection. Sala’s Kamp is een kamp met luxe tenten, Sasaab is dicht bij de Buffalo Springs National Reserves waar je onder anderen wilde dieren kan zien en de Solio Lodge staat bekend om het fokken van neushoorns, waar je er dus ook veel van kunt zien. 

Goed, even terug naar die Giraffe Manor, want dat is natuurlijk onze nummer één favoriet. Op de site staat verder ook nog dat de kop van de vriendelijke dieren soms tevoorschijn komt door het raam, met hoop op een traktatie van de gasten. Deze gebeurtenis is vooral op Instagram een enorm fenomeen geworden, en een hele hoop enthousiaste gasten delen dan ook hun ervaring in een Instagram kiekje.  

Het minuscule hotel heeft maar 10 slaapkamers, en de website vermeldt dat elke kamer een eigen persoonlijkheid heeft, gepaard met “elegant furnishings and art deco features”. Het ontbijt is niet het enige moment wanneer je de dieren tegen zult komen, ze brengen soms ook een bezoekje door de ramen van je slaapkamer. Je kan wat lekkers voor de giraffen krijgen van de medewerkers om ze door het raam heen te voeren. Want je moet ze natuurlijk niet zomaar je eigen snacks geven.

 

Een bericht gedeeld door Kat (@katerinasuttova) op

Beeld thumb: The Safari Collection / Giraffe Minor

Deel dit artikel
Back to top