Beauty

Kun je een koortslip, veroorzaakt door het herpes virus, krijgen door een cosmeticatester?

Het is iets wat ons al jaren verbaast: vrouwen die zich uitgebreid gaan opmaken met behulp van cosmeticatesters. We vermoedden al dat je door het gebruik van deze producten kans maakt op een herpesinfectie maar nu blijkt dit ook daadwerkelijk zo te zijn. 

Een vrouw in de VS sleepte Sephora voor de rechter nadat zij naar eigen zeggen besmet werd met het herpes virus dankzij het gebruik van een tester in 2015 in één van hun filialen in Hollywood. De vrouw vindt het belachelijk dat de winkel haar niet van tevoren heeft gewaarschuwd op het risico van een eventuele besmetting. Als dit wel gedaan was, dan zou zij de lippenstift nooit op hebben gedaan.

Sephora reageerde op de aanklacht met de volgende verklaring: "While it is our policy to not comment on Litigation, the health and safety of our clients is our foremost priority. We take product hygiene very seriously and we are dedicated to following best practices in our stores."

ELLE US sprak met Dr. Rachel Nazarian van de Schweiger Dermatology Group in New York City over of het mogelijk is om herpes te krijgen door middel van een tester. "It is possible to contract the herpes virus from sharing make up and other skin care products. When considering a place like Sephora with thousands of customers using and sharing products, all it takes is one infected person with one cold sore to transmit the virus to somebody else."

Voorkomen is beter dan genezen maar wil je toch een product uitproberen? Test dan alleen dingen die voor eenmalig gebruik zijn, laat het product schoonmaken met alcohol of laat het topje van lippenstift eraf halen. 

Beeld: Bruno Press 

Deel dit artikel
Back to top