Fashion

60 jaar later en nog steeds wil iedere modeliefhebber deze Chanel pumps hebben

Het is alweer 60 jaar geleden sinds Coco Chanel de Two Tone Heels ontwierp en de hele wereld op zijn kop stond door het geniale design van Gabrielle Chanel. Al jaren komen de schoenen opnieuw uit en steeds weer zijn ze na seconden uitverkocht. Wat maakt deze schoen zo geweldig en hoe blijft ze zo tijdloos?

Het Two Tone design zorgt ervoor dat je benen langer lijken en je voet smaller, en 60 jaar terug wilde ieder modemeisje dat al. Toch waren de schoenen ontworpen om mannenschoenen na te bootsen en dat de slingback pumps zo populair werden, had niemand verwacht en elk jaar, bij elke Fashion Week zien we de schoentjes weer terugkomen.

In haar eigen, glorieuze tijdloze design, maar ook in nieuwe, funky kleurtjes, dankzij masterbrein Karl Lagerfeld. Gelukkig verschilt het ontwerp van de schoen in haar hedendaagse vorm bijna niets van het ontwerp van 60 jaar geleden, want de pumps zijn simpel, maar toch o zo mooi. Wij hopen dat we het design nog veel langer gaan zien en dat Coco's design altijd geëerd blijft.

Kijk hieronder om te zien hoe het design nauwelijks veranderde door de jaren heen.

Beeld: Chanel / Getty Images

Deel dit artikel
Back to top