Fashion

3 x manieren om een sweater te dragen

De sweater is en blijft een heerlijk item. Zeker in de winter en in het voorjaar. Hij houdt je warm, zit lekker en staat bovendien ook nog eens super fashionable. Wel is het zaak om de trui goed te combineren, zodat je er niet uit ziet als een slons. Gelukkig is de sweater heel veelzijdig, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Wij laten ons inspireren door Jessica Alba, Chiara Ferragni en Rosie Huntington Whiteley die de grote trui allemaal op een andere manier dragen. 

1. California Cool à la Jessica Alba
Jessica Alba gaat voor deze heerlijke 'boyish' look. Let wel op: is je sweater erg oversized? Kies dan niet voor een boyfriend jeans maar liever voor een skinny. In een oversized trui verdwijnen de vormen van je bovenlichaam namelijk en dat houd je in balans met een strakke broek. Wil je perse een boyfriend jeans aan? Dan staat een sweater ook heel mooi met een hoge hak!

Tip: om te voorkomen dat je look shabby wordt combineer je jouw sweater en jeans met een mooie it-bag. Dat maakt je look net wat 'gekleder'.

jessica alba sweater
Beeld: Getty Images

2. Rocker Chic à la Chiara Ferragni
Blogster Chiara Ferragni laat zien hoe je een sweater vrouwelijk, maar stoer combineert. De sweater staat namelijk niet alleen leuk op een jeans, maar hij doet het ook heel goed op een rok. Een rok met een A-lijn is altijd goed, want dit model is per definitie elegant. Juist dat contrast tussen stoer en chic maakt je look uniek!

Tip: kies je voor een aansluitend modelletje? Ga dan óf voor een korter model dat je benen accentueert, óf voor een kokerrok. Die haalt je taille namelijk op, waardoor je niet 'verzuipt' in je outfit.

chiara
Beeld: Getty Images

3. Classy à la Rosie Huntington Whiteley
Als er iemand altijd chic en sophisticated door het leven gaat dan is het Rosie wel. Wij staan er dus ook niet van te kijken dat Rosie de oversized trui super classy weet te combineren. Met een witte skinny jeans, classy pumps en chique sieraden en accessoires maakt het model van de oversized trui een fashionable item.

Tip: Een dikke sweater kun je wat 'verfijnen' door er een mooie statement ketting over te dragen. Wat je ook kunt doen: draag een blouse onder je trui, dat maakt hem een stukje minder zwaar.

rosie huntington whiteley
Beeld: Getty Images

Shop de sweater!
Ook zo'n coole sweater shoppen? Onze webshopzus IWantThatMusthave heeft een paar hele mooie sweaters in haar collectie. Unieke exemplaren, want ze worden speciaal door IWantThatMusthave gemaakt en door niemand anders verkocht! De musthave-sweaters zijn te verkrijgen in het zwart, grijs, wit en roze en kosten € 39,95. Shop ze hieronder!

musthave sweater iwantthatmusthave

New York Baby sweater in zwart via IWantThatMusthave.nl, € 39,95
Star Baby sweater in grijs via IWantThatMusthave.nl, € 39,95
Best Friends sweater in wit via IWantThatMusthave.nl, € 39,95
Sweater Weather sweater in roze via IWantThatMusthave.nl, € 39,95

Deel dit artikel
Back to top