Beauty

Een vrouw haalt nu geld op om het eerste vagina museum ooit te openen

In IJsland is er een penis museum en in ons eigen Amsterdam is er een museum volledig toegewijd aan seks, maar waar op de wereld is er dan een vagina museum? Die is er niet. Een Britse vlogger vond dat het tijd was voor verandering! 

Het idee voor het creëren van een vagina museum komt van Florence Schechter uit Engeland. Hoe ze op dit idee is gekomen? Voor research was ze opzoek naar video’s over vagina’s, maar ze vond eigenlijk niks wat ze kon gebruiken en het liep op een dood eind. Haar conclusie was dat er een plek moet zijn waar je alles kan leren over het vrouwelijke geslachtsdeel, dus nu is ze bezig om daar realiteit van te maken.

While there are travelling artworks like the Great Wall of Vaginas and a virtual vagina museum there’s no physical space wholly dedicated to the vagina,” legde Florence uit. Haar plan is om een locatie te bemachtigen in Londen bestemd voor het tonen van “a holistic view of vaginas, by representing the variety of people and animals who have them, and their place in culture,” aldus Florence. 

Daarnaast heeft ze ook al in gedachten om een cafeetje te plaatsen in het museum waar je vagina cupcakes kan krijgen en om merchandise te verkopen in vagina thema. Florence is nog steeds online geld aan het ophalen om deze droom realiteit te maken. Bekijk de Vagina Museum crowd-funding video hieronder!

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top