Beauty

Van deze 4 onverwachte dingen krijg je onmiddellijk een energie boost

Wanneer je overdag de gapen niet kunt onderdrukken, doe je je graag tegoed aan een sterke bak koffie. Hoewel deze warme versnapering je tong streelt en het je weer een goede energie boost geeft, zijn er ook andere opties om wakker te blijven en daar heb je geen caffeïne voor nodig. 

Kijk naar iets roods
Uit een studie gepubliceerd in de Journal of the Association for the Advancement of Science blijkt dat de kleur rood wordt geassocieerd met zelfvertrouwen en het geeft je een opgewekt gevoel. Voortaan maar even iets fel roods Googlen of staren naar je favoriete rode lipstick. 

Doe iets aardigs voor een ander
Wanneer je vriendelijk bent tegen een ander, krijg je onmiddellijk een voldaan gevoel, wat zich vertaalt naar extra energie. Iets liefs doen voor je medemens hoeft overigens niet veel werk te zijn. Het openhouden van een deur of een collega een compliment geven is al genoeg. 

Doe een handstand
Als je aan het werk bent, ziet dit er ongetwijfeld een beetje vreemd uit tegenover je collega’s, maar op de kop staan geeft je binnen no-time een energie boost. De snelle bloedtoestroom naar je brein heeft zowel een kalmerend als energizing effect. 

Kauw op kauwgom
Zodra je op mint kauwgom kauwt, stimuleert de geur je alertheid. Daarnaast verhoogt het kauwen de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor je net als bij de handstand weer een boost krijgt. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top