Beauty

Bewezen: koffie drinken zorgt ervoor dat je meer calorieen verbrandt én minder eet

Koffieliefhebbers krijgen regelmatig te horen dat ze minder van het goedje moeten drinken. Het zou je uitdrogen, je kan er een opgejaagd gevoel van krijgen, groei wordt belemmert en het kan slecht zijn voor je hart. Maar er zitten zeker ook heel veel voordelen aan koffie.

Naast een soms broodnodige energieboost, kan het er ook voor zorgen dat je slanker wordt. Koffie laat je metabolisme met 3 tot 11 procent toenemen. Je lichaam verbrandt sneller vet dankzij het drinken van koffie en doordat je naast geestelijk ook lichamelijk meer energie krijgt, presteer je beter tijdens sporten. Koffie bevat daarnaast magnesium en kalium waardoor je lichaam meer insuline gebruikt en je trek in zoete dingen afneemt. 

De grote vraag is natuurlijk: hoeveel calorieën kun je per dag extra verliezen door het drinken van koffie? Dit is natuurlijk voor iedereen anders maar gemiddeld zo'n 150 - 200. Flink wat dus! Koffie is natuurlijk niet hét middel om af te vallen maar kan wel als één van de handvaten functioneren om iets slanker te worden (mocht je dit willen). Goede eetgewoontes, lekker sporten en goed zorgen voor jezelf zijn natuurlijk altijd belangrijk.

Maar hoeveel koffie kun je maximaal drinken per dag en wat is het beste moment? Koffiedrinkers kunnen opgelucht ademhalen want je kunt vier koppen per dag nuttigen. Neem niet meteen koffie als je wakker bent, hiermee breng je je lichaam in de war. Laat het even opstarten en drink je eerste bakje minimaal een uur nadat je wakker bent. Ga je sporten? Neem dan een half uur voordat je aan de slag gaat een caffeinedosis. Als je lekker wilt slapen dan kun je het beste niet na 16:00 koffie nuttigen.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top