Fashion

Dag 2 van Amsterdam FashionWeek 2017 in vogelvlucht

De Amsterdam FashionWeek is donderdagavond al feestelijk ingeluid en ook de tweede dag van de modeweek was een vreugdevol gebeuren. Fashionscene was wederom gewapend met een camera aanwezig bij de shows en maakte hier een fotoverslag van. 

Ajbilou | Rosdorff + ARTIITUDE
Bij de presentatie van Ajbilou | Rosdorff + ARTIITUDE werden we niet op één, maar op twee verschillende shows getrakteerd. De jonge en talentvolle Lynn Kate Rosdorff en Yasmina Ajbilou vormen samen een verrassend duo. Het koppel legt de nadruk op 'zero waste' en heeft haar nieuwste collectie gebaseerd op de Japanse idealen, wat is terug te zien in de show. Met kimono achtige gewaden, losvallende broeken en lieflijke rokjes weten ze een nieuwe draai aan duurzaamheid te geven. De stoere leren outfits die daarop volgden bij ARTIITUDE lieten een groot contrast zien met de net afgelopen show. Marissa Moll heeft het merk opgericht met het idee vintage kledingstukken nieuw leven in te blazen door ze te beschilderen en dat is goed gelukt. Bestudde bh's en ripped jeans voeren de boventoon in de show en worden met attitude gedragen. In de finale paraderen de modellen nog een keer rond in hun outfits terwijl ze luidkeels meezingen met de muziek, iets wat goed wordt ontvangen door het publiek.

SAID MAHROUF
Met een Fashion & Design diploma uit New York én Amsterdam in the pocket, lagen onze verwachtingen bij Said Mahrouf aardig hoog en ook hier heeft hij ze weer waargemaakt. Zijn collectie ‘Lines and Panels ’bestond uit de meest zwierige jurken. Terwijl hij begon met een aantal white dresses werden deze al snel gevolgd door zwarte varianten waarbij een gouden randje niet mocht ontbreken. Zo hebben we Holland's Next Top Model deelneemster Lyanna Bierings onder andere gespot in een off-shoulder zwarte jumpsuit met een goudgestreepte cape die langs haar lijf flatterde. En ook de onderstaande chique gouden jurk met een diep decolleté behoort tot onze favorieten. Said eindigde met donkerrode jurken, stuk voor stuk minimalistisch en vrouwelijk.
 
Eye wish Opticiens presents Alexandra Frida
Met haar nieuwste collectie in samenwerking met Eye Wish Opticiens weet Alexandra Frida prachtige ready-to-wear kledingstukken te presenteren, geïnspireerd door de vertellingen van Scheherazade in het verhaal Duizend-en-een nacht. Alexandra Frida koos ervoor om niet een collectie om de brillen heen te ontwerpen, maar om pronkstukken voor de brillen te maken. Met haar 3D-geprinte accessoires weet ze praktische brillenkettingen om te toveren tot oogstrelende  juwelen en krijgen de glazen niet slechts een frame, maar zijn ze gesierd met een gouden eyecather.

Het publiek is op de tweede avond van Amsterdam FashionWeek in voor een vermakelijke avond met veel Arabische tinten. De modellen worden tijdens de opening opgesteld tussen gekleurde blokken en mogen om de beurt over de catwalk paraderen in creaties die zijn bezet met duizenden kralen. Waar uren werk in zat, wordt in slechts een paar minuten aan het publiek getoond. Bont gekleurde veren, borduursels om u tegen te zeggen, stoere jasjes en de mooiste combinaties van verschillende stoffen passeren de revue. Het harde werken van de ontwerper wordt beloond met een daverend applaus van de modeliefhebbers. 


Tess van Zalinge ft. Royal Delft
Tess van Zalinge sloot de avond af met het allergrootste applaus en terecht. De show werd verrassend geopend: het licht viel op drie puinen glaswerk en terwijl we nieuwsgierig wachten op de eerste modellen die de catwalk zullen betreden, horen we nog wat glasscherven vallen. Met de Hollandse ambacht als uitgangspunt voegt mode-ontwerpster Tess van Zalinge zoals altijd lingerie en mode fijn samen. Voor de modeliefhebbers die net zo verliefd zijn op haar collectie ‘De Porceleyne Fles’ als wij: na de show X BANK op dinsdag 31 januari kun je je kans grijpen en een van haar exemplaren aanschaffen.  


WE ENJOYED!
Beeld: FS redactie

Deel dit artikel
Back to top