Fashion

11x de beste online shopping tips

Online shoppen, we doen het maar al te graag. Niets is mooier dan naar hartenlust alle items die je wilt hebben in je winkelwagentje te droppen. Echter, is je portemonnee hier iets minder blij mee. Gelukkig hoef je het online shoppen niet meteen af te zweren wanneer je op je geld wilt letten. Wij hebben de leukste tips en tricks om geld te besparen tijdens het  online shoppen voor je op een rijtje gezet.

Betaal nooit voor de verzendkosten

Waar een wil is, is een weg. Het vergt wat extra zoekwerk, maar dan heb je ook wat. In veel gevallen kun je namelijk prima een code vinden om je spullen gratis te laten verzenden. Ook kun je samen met vrienden of familie online shoppen om een bepaald bedrag bij elkaar te sprokkelen, zodat de spullen kosteloos worden verzonden. 

Donderdag sale dag
Bestaat er een dag waarop de meeste sales worden aangekondigd? Ja zeker! Veel (web)shops beginnen met hun sale op een donderdag. Is er aangekondigd dat er binnenkort weer een sale is bij een van je favoriete winkels? Houd hun website dan al op de donderdagochtend als een havik in de gaten om zo snel mogelijk te profiteren van mooie kortingen. 

Kortingscodes zijn je beste vriend 
Discounts, het maakt ons leven mooier. Om voortaan nooit meer een kortingscode te missen, is het een aanrader om verschillende kortingscodesites in de gaten te houden. Je vindt hier iedere dag weer codes, die je leven echt een stuk goedkoper gaan maken. Ben je bijvoorbeeld toe aan een paar nieuwe schoenen? Dan kun je die nieuwbakken muiltjes nu met maar liefst 50% korting bij vanHaren hier bemachtigen! Zo betaal je voor een paar zwarte veterschoenen nu nog maar €14,95-,! Of wil je juist profiteren van extra mooie kortingen op exclusieve merken? Dan kun je met een Zalando Lounge kortingscode helemaal los gaan. Je portemonnee is je dankbaar!

Vraag om korting
Regelmatig verschijnt er tijdens het online shoppen onderaan je beeld een chatoptie met de vraag of je met een medewerker wilt chatten. Klik de volgende keer de chatbox niet meteen weg en maak er juist dankbaar gebruik van! Zeg even hallo en vraag of de desbetreffende medewerker nog kortingscodes heeft. Vaak hebben zij toegang tot diverse kortingscodes die je anders niet of moeilijk had kunnen vinden. 

Blijf vergelijken
Veel online shops bieden soortgelijke kledingstukken of andere gelijkwaardige items aan. Kijk voordat je dat leuke truitje afrekent eerst nog even bij andere webshops om er zeker van te zijn dat je de beste deal scoort. Vergelijk ook regelmatig de prijzen van een webshop met die van de fysieke winkel zelf. De online prijs is namelijk niet altijd de beste deal die je kunt krijgen. Ook kun je gebruik maken van vergelijkingssites. Naast dat er kledingvergelijkers zijn, is er tegenwoordig zelfs een heuse meubelvergelijker. Voor vrijwel elk soort product is er wel een vergelijkingssite te vinden.



Lees de reviews aandachtig
Hoewel je dolgraag die mooie, spiksplinternieuwe tas wilt hebben en je het liefst zo snel mogelijk de nieuwe eigenaresse wil zijn van die eyecatcher, is haastige spoed zelden goed. Maak voordat je de tas koopt eerst even tijd vrij om de recensies van het product nauwkeurig te lezen. De tas kan er nog zo mooi uitzien, maar als je er niets aan hebt, ben je ook niet blij. Voorkom die miskoop!

Krijg je geld terug
Zo nu en dan heb je het genoegen een product te kopen waarvan je het aankoopbedrag, of een deel daarvan, terug kunt krijgen. Maar wist je dat dit vaker voorkomt dan je denkt? Via de website Zerodeals.nl kun je het geld van diverse online aankopen bij bijvoorbeeld Hema, ICI PARIS XL en Mediamarkt terugkrijgen. Altijd leuk.

Wis je zoekgeschiedenis
Het is je vast weleens opgevallen. Je wilt een vliegvakantie boeken en bent aan het kijken naar verschillende vluchten bij diverse maatschappijen. Twee dagen later heb je besloten om de vlucht in kwestie te boeken, maar deze is nu een stuk duurder. Het kan uiteraard dat de vluchten echt prijziger zijn geworden, maar de kans dat je bent ge-cookied is ook aanwezig. Door je geschiedenis te wissen kun je deze prijssprong in de toekomst voorkomen.

Laat je shopping car vol
Zelf kun je het systeem ook een beetje beduvelen. Ben je je tegoed aan het doen in diverse webshops? Reken dan niet meteen af en laat je virtuele shopping tas voor een paar dagen staan. Grote kans dat je een reminder krijgt dat je nog items in je mandje hebt liggen en je wellicht ook een leuke kortingscode krijgt. Het blijkt maar weer: geduld is een schone zaak. 

Volg winkels op social media
Like je favoriete kledingmerken op Facebook en volg je lievelings winkels op Instagram. Veel warenhuizen en webshops kondigen altijd op social media aan waneer de sale weer begint. Ook plaatsen ze regelmatig als eerst leuke kortingsacties op hun social media pagina. Schrijf je ook meteen in voor de nieuwsbrieven van je favoriete winkels, want ook via deze manier kun je als eerste op de hoogte zijn van de mooiste kortingen. 

Beeld: Pexels

Deel dit artikel
Back to top