Beauty

11 x perfecte tips voor een pijnloze bikini wax

Wil jij ook graag een perzikhuidje hebben? Zorgeloos over het strand denderen zonder stoppels, ingegroeide haartjes en rode bultjes? Maar… ben jij bang om je bikinilijn of andere lichaamsdelen te laten waxen? Dat is niet nodig. Een goede salon zal je van alle comfort voorzien en jouw onzekerheid ontnemen. Maar bereid je goed voor!

Je hoeft niet onzeker te zijn over jouw ‘private parts’. Geloof ons, een ervaren waxer heeft alles al gezien. Geen schaamte, onzekerheid of nervositeit nodig! Wel is het belangrijk om te weten waar je aan begint, hoe jij je moet voorbereiden en waar je op moet letten voordat je een behandeling boekt. Lees deze 11 tips om een zorgeloze wax-experience te ondergaan.

1. Bereid jezelf goed voor
Om de beste resultaten te krijgen met een zijdezacht huidje, is een pre - wax ritueel super belangrijk. Begin een week voor je afspraak voorzichtig te scrubben en te hydrateren. Dit zal helpen de haren door de huid te breken waardoor ze gemakkelijker uit de wortel getrokken kunnen worden. Een gewone zachte, droge huidborstel of een zachte scrub gebruiken is voldoende. Niet over-scrubben!

2. Scheren is de vijand
Als je zo lang mogelijk haarvrij wilt blijven moet je eigenlijk je haar een week tot 2 weken niet scheren. Als de haartjes niet lang genoeg zijn, zal het waxproces niet alleen veel pijnlijker zijn, je krijgt ook geen baby-zacht resultaat, plus de haartjes zullen binnen no-time weer terug groeien. Maar let op! Ze mogen ook niet te lang zijn, want dan breken ze af en dan krijg je al helemaal geen resultaat.

3. Laat het aan een professional over of riskeer blauwe plekken
Thuis waxen is niet aan te raden tenzij jij dit al vele malen hebt gedaan. Je zult waarschijnlijk eindigen met een gekneusde huid en geen glad resultaat. Het geld dat je bespaart met een ‘thuis wax-kit’ is niet de moeite waard als je slaapkamer onder de wax zit en jij na een halfuur zelf-pijnigen nog steeds geen resultaat hebt.

4. Kies een ervaren waxer
ALLE salons bieden tegenwoordig waxbehandelingen aan, maar ze zijn niet allemaal even goed. Een Brazilian wax mag nooit intimiderend zijn, een goede ‘waxer’ stelt je op je gemak en zorgt voor een pijnloze ervaring. Nou ja, bijna pijnloos dan. Je wilt een behandelaar die een goede opleiding heeft gehad. Misschien schokkend maar de meeste behandelaren hebben geen goede opleiding in het Braziliaanse waxen gehad. Ga op zoek naar een salon waar de behandelaar een erkende opleiding heeft gevolgd.

5. Accepteer alleen een methode met warme wax
Controleer of de salon alleen HOT wax gebruikt op gevoelige gebieden zoals de bikinilijn, oksels en gezicht. Sommige salons zullen zeggen dat ze waxen met een strip. Hot wax is een dikke laag wax dat ze dan verwijderen met alleen hun hand. Strip-wax is geweldig voor bijvoorbeeld je benen, maar dient niet te worden gebruikt op gevoelige plekken. Het is namelijk niet zo zacht voor de gevoelige huid en zorgt voor een zeer pijnlijke behandeling. Maken ze niet gebruik van hete was tijdens een Bikini-, Hollywood- of Braziliaanse waxing? scheer je weg!

6. Plan je afspraak goed
Boek een afspraak tussen 15:00 en 17:00 uur. Dan is je pijngrens het hoogst. Dingen waarvan je het rond tien uur 's ochtends uitschreeuwt, kijk je niet van op tussen deze middaguren.

7. Niet zwemmen de eerste 24 uur
Als je een pre-vakantie wax hebt gehad, blijf dan de eerste 24 uur weg van het zwembad of de zee. Zee- en zwembadwater kunnen jouw gevoelige huid enorm uitdrogen. Het is belangrijk dat je de huid voldoende hydrateert. Een goede salon zal je het nodige advies geven qua nazorg van de huid.

8. Pas op voor de zon
Wat je ook doet, NIET met je pas gewaxte lichaamsdelen in de zon gaan zitten. De huid is na het ontharen namelijk super gevoelig voor uv-licht en zal dan ook veel sneller verbranden. Wacht minimaal 24 tot 48 uur voordat je gaat zonnebaden. Doe je dat niet, dan loop je naast de kans op verbranding ook nog eens de kans pigmentvlekken te krijgen. En dat wil je absoluut niet! Gebruik zelfs na 48 uur een hogere SPF factor dan normaal. Als de huid gaat tintelen wacht dan nog een dagje met zonnen.

9. Hoe om te gaan met ingegroeide haartjes
Ingegroeide haartjes zorgen voor rode bultjes en soms zelfs voor infecties. Dit kan het gevolg zijn van haartjes die gebroken zijn tijdens het plaatsen van de wax. Nog een reden om voor een goede salon te kiezen met ervaren waxers! De huid kan ook geïrriteerd raken door een slechte nazorg. Vraag je salon naar gepaste maatregelen zoals het mild scrubben van de huid.

10. Gebruik een haargroei vertragend middel
Er bestaan geen producten die haargroei stoppen, maar er zijn wel middeltjes die de haargroei vertragen. Hiervoor kun je terecht bij de plaatselijke drogist.

11. Kijk achter je!
Vergeet niet, elk verhaal heeft twee kanten en in dit geval je achterkant. Een goede bikini-wax hoort ook de haren op je billen en tussen de billen te verwijderen.

Bron:

Deel dit artikel
Back to top