Beauty

Zo zorg je ervoor dat je geen last krijgt van bultjes na het scheren van je bikinilijn en benen

Nu de zon zich weer steeds vaker laat zien, mogen de scheermesjes ook weer tevoorschijn worden gehaald. Snel je bikinilijn bijwerken voordat je naar het strand gaat en nog even met het scheermesje over je benen om je goed te voelen in dat ene rokje. Het vervelende is alleen dat je vaak bultjes en geïrriteerde plekken overhoudt na het scheren en dat vermijd je natuurlijk liever. Daarom hebben wij een paar tips voor je verzameld om je huid zo zacht mogelijk achter te laten! 

Dit zijn de beste tips om irritaties op je benen te voorkomen:

1. Gebruik een scheergel
Je zou het misschien niet denken, maar er zit weldegelijk een verschil tussen een scheerschuim en een scheergel. Je kan beter een scheergel gebruiken, aangezien deze je huid beter beschermt tegen eventuele beschadigingen. Ook maakt het de haartjes wat zachter, waardoor je minder snel last krijgt van harde stoppels.

2. Gebruik een goede hoeveelheid scheergel
Te veel scheergel kan je scheermesje hoogstwaarschijnlijk niet aan, waardoor je haartjes mist. Te weinig scheergel zorgt er juist weer voor dat er gemakkelijk irritatie kan ontstaan. Probeer een goede balans te vinden en je huid zal blij met je zijn!3. Scheer niet in bad
Een warm bad is erg fijn, maar het is niet heel handig om in het warme water je benen te scheren. Je huid zwelt een beetje op door de hitte, waardoor je binnen no time weer stoppels hebt. Je kan daarom beter voor de douche kiezen...

4. Scrubben!
Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en dat zorgt sowieso al voor heerlijk zachte benen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je nog dichter op de huid zit, waardoor je de haartjes dichter bij de wortel kan aanpakken. En dat is natuurlijk het doel!

5. Moisturize
Een moisturizer kalmeert en verzacht en dat voorkomt eventuele irritaties. Het is sowieso geen slecht idee om na elke wasbeurt je flink in te smeren met een lichte bodylotion. Biotherm anti-drying body milk

Dit zijn de beste tips om bikinilijn bultjesvrij te houden:

1. Een scherp, schoon mesje
Een scherp mesje werkt veel soepeler dan een bot mesje die je al maanden hebt liggen. Dit is natuurlijk logisch, maar het is een veelgemaakte fout. Je kan het beste een nieuw mesje gebruiken met ongeveer vier mesjes en een rubberen beschermingslaagje. Vaak zijn scheermesjes voor mannen de beste om te gebruiken, aangezien deze voor de extra gevoelige (gezichts)huid worden gemaakt.2. Scrubben!
Net zoals bij je benen kan je het beste eerst scrubben voordat je je bikinilijn gaat scheren. Hiervoor moet je een hele milde scrub gebruiken en daarbij ook heel goed uitkijken bij het aanbrengen. Na het scrubben kan je de huid insmeren met babyolie om de huid en haar zachter te maken.

3. Knip het haar bij
Om beter te kunnen zien in welke richting de haren groeien, kan je het het beste eerst een beetje bijknippen. Dit hoef je natuurlijk alleen te doen als je al een tijdje niet hebt geschoren. Knip het dan ongeveer tot één centimeter. 

4. Scheer met de haargroei mee
Bij je benen scheer je tegen de haargroei in, maar bij je bikinilijn is het juist heel erg belangrijk dat je dit niet doet. Dit kan namelijk heel snel voor wondjes zorgen. 

5. Een warme douche
Door eerst een warme douche te nemen, maak je haartjes wat zachter en dat zorgt ervoor dat ze makkelijker weg te scheren zijn. Je huid moet sowieso wel een beetje week zijn voordat je gaat scheren, anders krijg je geheid wondjes.6. Gebruik een goede scheergel
Net zoals bij je benen kan je beter een scheergel gebruiken dan een scheerschuim. Je kan het beste een scheergel kiezen voor de gevoelige huid, om irritaties te voorkomen.

7. Spoel de haartjes uit het mesje
Haartjes in het scheermesje gaan tegen je huid schuren en ook dat zorgt voor irritatie. Zorg er daarom ook voor dat je het mesje regelmatig uitspoelt tijdens het scheren.

8. Spoel de haartjes en de gel regelmatig weg
Tijdens het scheren heb je af en toe even een schone start nodig. Spoel de scheergel weg met lauw water en begin weer van voor af aan. 

9. Babycrème
Door het verzachtende en kalmerende effect kan ook dit irritaties na het scheren voorkomen! 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top