Gezichtsverzorging

Bovenlip harsen? Alles wat je erover moet weten

Bovenlip harsen? Alles wat je erover moet weten

Sommige vrouwen schrikken van de hoeveelheid haar op hun bovenlip, terwijl anderen het amper doorhebben. Yep, ook vrouwen krijgen weleens een snor. Heb jij vaak last van haar op je bovenlip? Dan kun je het beste je bovenlip harsen. En met deze handige tips en tricks blijven ze hopelijk een hele tijd weg.

Hoe ontstaan haartjes op bovenlip?

Soms hebben vrouwen al haartjes op de bovenlip van jongs af aan. De haartjes op je bovenlip zijn namelijk ook weleens erfelijk bepaald. Zo hebben vrouwen met roots rond de Middellandse Zee en Zuid-Aziatische landen vaker last van haartjes op de bovenlip. Daarnaast kun je ook last hebben van hirsutisme, waarbij je te veel mannelijke hormonen in je lijf hebt. Daardoor ontstaat overbeharing op je hals, buik, borst, rug en dus de bovenlip.

Hoe vaak bovenlip harsen?

Niet elke vrouw heeft evenveel last van haartjes op de bovenlip. Bij de ene persoon zijn de haartjes een stuk stugger en donkerder dan bij een ander. Al is het dus zeker geen gek probleem en je bent niet de enige. Alleen hoe kom je nu ervan af? De beste manier voor het ontharen van je bovenlip is door je bovenlip te harsen. Hierdoor blijven de haartjes op je bovenlip het langst weg. Zo kun je je bovenlip om de 2 à 3 weken harsen.

Bovenlip ontharen als een pro

Dat je beter je bovenlip kunt harsen in plaats van scheren, komt ook doordat de haartjes dan beter weggaan. Door je bovenlip te scheren, ontstaan er stoppeltjes. Hierdoor groeien je dikke, stugge haartjes op je bovenlip gewoon weer verder. Wanneer je je bovenlip waxt, haal je ze volledig weg. Daardoor groeien de haartjes meestal zelfs zachter terug.

Zorg altijd dat je bovenlip goed schoon en droog is, tijdens het harsen van je bovenlip. Wanneer je de waxstrip hebt warm gewreven, plaats je deze op je bovenlip. Druk de waxstrip aan en laat het even afkoelen. Trek je huid vervolgens strak, waarna je de waxstrip eraf trekt. Doe dit altijd tegen de richting van de haartjes in! Dan worden de haartjes op je bovenlip het beste verwijderd.

Bovenlip ontharen met gevoelige huid

Wanneer je een gevoelig huid hebt, is waxen vaak een minder fijn idee. In dat geval kun je wel je bovenlip threaden. Threading wordt al veel gebruikt bij het ontharen van de wenkbrauwen, maar kan op elk lichaamsdeel. Je onthaart dan met een dunne, katoenen draad. Wel kun je je bovenlip het beste laten threaden bij een beautyspecialist. In dat geval weet je zeker dat de haartjes op je bovenlip goed weg zijn. Threading is namelijk een heel precies werkje.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top