Lichaamsverzorging

Ingegroeide haartjes: zo kom je van ze af

Ingegroeide haartjes: zo kom je van ze af

Heb jij last van ingegroeide haartjes? Dan weet jij als geen ander hoe irritant dat kan zijn. Al kijk je alleen vanuit cosmetisch oogpunt of wordt je gek van jeukende haartjes, je wilt er het liefst ASAP weer vanaf. Hoe jou dat gaat lukken? Dat blijkt makkelijker te zijn dan je dacht. 

Scheer jij jezelf regelmatig? Dan is er een grote kans dat je last kan hebben van ingegroeide haartjes. Er is nou eenmaal een gebruiksaanwijzing bij het scheren waar ook jij je aan moet houden. Doe je dat niet? Dan kan je velletje gaan irriteren en kan er dus van alles misgaan.

Ingegroeide haartjes: hoe ontstaan ze?

Na het scheren kan het voorkomen dat een haartje geïriteerd is. Ben je aan het scheren of epileren? Dan staat je huid onder veel spanning. Dit komt doordat de haren als het ware uit elkaar worden getrokken waardoor het puntje van het haartje scherp wordt. Dit puntje gaat vervolgens in het haarzakje prikken en voilà, je hebt een ingegroeid haartje. Je haarzakje kan ontstoken raken, dit komt doordat je ingegroeide haar je talgproductie blokkeert. Gelukkig is er genoeg wat je kan doen om zo snel mogelijk van je ingegroeide haartjes af te komen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gillette Venus Nederland (@venusgillettenl) op

Zo kom je van ingegroeide haartjes af

Nu je weet hoe je ingegroeide haartjes ontstaan, is het tijd om er wat aan te doen. Met deze drie oplossingen ben jij in een mum van tijd van van je ingegroeide haartjes af.

1. Scrubben maar! 

Ja, ook voor het scheren is scrubben een goede zaak. Waarom? De dode huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon na het scrubben waardoor er een stuk kleinere kans is dat jij last krijgt van ingegroeide haartjes. Ook houd jij je huid schoon, iets wat sowieso een goede zaak is! 

2. Let op je scheergedrag!

De staat van het scheermesje en je voorbereiding kunnen bij ingegroeide haartjes echt het verschil maken. Zorg dat je bijvoorbeeld altijd met de haartjes mee scheert en zorg dat je scheermes scherp en schoon is. Ook is het belangrijk om je niet te vaak te scheren. Het is echt niet nodig om het elke dag te doen. Gebruik zo veel mogelijk neutrale producten om je huid zo min mogelijk te irriteren.

3. Werkt dit niet? Ga dan naar een specialist

Als deze tips niet werken is het tijd om naar een professional te gaan. Deze heeft je ingegroeide haartje er weer binnen no time uit. Dit doen ze door middel van een speciale naald waarmee ze het bultje openmaken. Wanneer het ingegroeide haartje weer naar boven komt, halen ze het haartje eruit met een gedesinfecteerde pincet.

Alles voor de perfecte scheerervaring

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top